Erişilebilirlik

"Şükran Günü ve Tatillerde Biraraya Gelmeyin" Uyarısı


ABD Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci
ABD Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci

ABD’de bulaşıcı hastalıklar alanında en üst düzey yetkili Dr. Anthony Fauci, yaklaşan Şükran Günü’ne işaret etti ve Amerikalılar'ın bu yıl geleneksel aile toplantılarından ve yemekli davetlerden vazgeçmelerini tavsiye etti.

Dr. Fauci, bu hafta katıldığı iki ayrı televizyon programında yaptığı açıklamalarda, bu yıl salgın nedeniyle tatil döneminde kalabalık aile ziyaretlerinde bulunmanin iyi bir fikir olmayacağını söyledi.

Dr. Fauci, CBS kanalı akşam haberlerinde, “Akrabalarınızla uçağa binip, seyahat edip biraraya gelmeyi konuştuğunuzda, havaalanında, uçakta salgın riskine maruz kalacaksınız ve sonra eve gidip onlarla biraraya gelip Şükran Günü kutlayacaksınız. Bu konuda dikkatli olmalısınız” dedi.

Fauci özellikle ailelerdeki yaşlı bireylerin risk grubunda olduğunun göz önünde bulundurulması gerektiğini de hatırlattı.

Kendisi de 79 yaşında olan Dr. Anthony Fauci, kendisinin de bu yıl Şükran Günü’nde çocuklarıyla biraraya gelmeyeceğini söyledi. Çocuklarının 3 ayrı eyalette yaşadıklarını ve biraraya gelmek için hepsinin uçakla seyahat etmesini gerektiğini söyledi, çocuklarıyla konuşarak bu riski almama kararı verdiklerini anlattı.

Fauci’nin uyarısından bir gün önce ABD Salgın Hastalıklar Kontrol Merkezi de bir uyarıda bulunarak küçük gruplar halinde toplanmaların salgının yayılmasında ciddi bir tehlike oluşturduğuna işaret etti.

ABD’de 1621 yılından bu yana kutlanan Şükran Günü'nde milyonlarca Amerikalı, aileleri ve sevdikleriyle biraraya gelmek için seyahet ediyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG