Erişilebilirlik

Salgın Günlerinde Ambulansla Uyuşturucu Sevkiyatı


Yolda denetim yapan jandarma ekiplerini gören bir ambulans sürücüsünün şüpheli hareketleri, Diyarbakır ve İstanbul arasında yapılmaya çalışılan uyuşturucu sevkiyatını ortaya çıkardı. Ambulanstan yola atılan valizlerin içinde 112 kilo esrar bulundu.

Corona virüsü salgını nedeniyle şehirlerarası yolculuğun kısıtlandığı bugünlerde, Diyarbakır’ın Sur İlçesine bağlı Mermer Köyü yakınlarında seyir halinde olan İstanbul plakalı bir ambulans, yol kontrolu yapan jandarma ekiplerinin dikkatini çekti.

Ambulans, kontrol noktasına yaklaştığı sırada aniden durdu. Araçtan inen şoförün bazı eşyaları yol kenarına attığını fark eden jandarma ekipleri, ambulansı kontrol noktasında durdurdu. Ambulansta bulunanların hareketlerinden şüphelenen askerler, ambulansın bir süre önce durduğu yere giderek arama yaptı. Aramada, yola atılan ve içinde 112 kilo esrar bulunan 6 valiz ele geçirildi.

Yapılan soruşturmada ambulansın uyuşturucu sevkiyatı için kiralandığı belirlendi. Valilikten yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: ''Konu ile ilgili olarak yapılan araştırmada; İstanbul ilinde ikamet eden F.B. isimli şahsın hasta olduğunu ve Diyarbakır iline gitmesi gerektiğini beyan ederek, özel bir şirketten ambulans kiraladığı, aracın Diyarbakır ili merkezine yaklaştığında şüpheli şahsın fikir değiştirerek Lice İlçesine gitmesi gerektiğini söylediği, ambulansın Lice ilçesine geldiğinde şüpheli şahsın telefonla görüşme gerçekleştirmesi sonucu yabancı bir şahsın 6 parça valizi şüpheliye teslim ederek ambulansa koyduğu, şahsın valizleri aldıktan sonra ambulans görevlilerine İstanbul’a dönmek istediğini söylediği tespit edilmiştir.''

Ambulansta bulunan 4 kişi gözaltına alındı. Üç kişi, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Ambulansı kiralayan F.B.’nin sorgusu sürüyor. Bu arada uyuşturucuyu F.B.’ye teslim edenlerin yakalanmasına çalışılıyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG