Erişilebilirlik

Cumhuriyetçi Parti Kurultayını Florida'da Yapabilecek mi?


ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

Amerika’da Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi öncesinde 25-27 Ağustos'ta gerçekleşecek Cumhuriyetçi Parti kurultayının salgın nedeniyle Florida eyaletinde yapılıp yapılamayacağı tartışılıyor.

Trump yönetiminden üst düzey bir yetkili, Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kurultayı'nın önümüzdeki ay Florida eyaletinin Jacksonville şehrinde yapılmasının güvenli olup olmayacağının şu aşamada belli olmadığını söyledi.

Florida eyaleti, Amerika’da son dönemde Corona virüsü vakalarının rekor düzeyde artış gösterdiği yerlerden biri durumunda. Jacksonville de en çok artış görülen kentlerden biri olarak biliniyor. Kurultayın 7 hafta sonra bu şehirde yapılması planlanıyor.

CNN televizyonunda bir yayına katılan İlaç ve Gıda Dairesi Başkanı Dr. Stephen Hahn, “Bu söylemek için henüz çok erken. Salgının Florida ve Amerika’daki herhangi bir noktada nasıl ilerleyeceğini görmemiz gerekiyor” dedi. Hahn ayrıca Başkan Donald Trump’ın Corona virüsü vakalarının yüzde 99’unun zararsız olduğu tespitini doğrulayamayacağını da belirtti.

Cumhuriyetçi Parti kurultayının aslında Kuzey Carolina eyaletinin Charlotte şehrinde yapılması planlanıyordu. Ancak Kuzey Carolina’nın Demokrat Partili Valisi Roy Cooper, salgın nedeniyle buna izin veremeyeceklerini söyleyince Trump yönetimi kurultayı Florida eyaletinin Jacksonville şehrine taşımaya karar verdi.

Jacksonville şehrinde de vaka sayılarının artmasıyla birlikte Cumhuriyetçi Partili Belediye Başkanı Lenny Curry, halktan sokağa çıkarken maske takmalarını talep etti.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede artan vaka sayılarına rağmen düzenlediği mitinglerde sosyal mesafe ve maske takılması zorunluluğu uygulamıyor.

ABD Başkanı Trump, son olarak Bağımsızlık Günü kutlamalarında yaptığı konuşmada da vakaların yüzde 99’unun zararsız olduğunu iddia etti. Trump ayrıca Amerika’nın dünyada en çok vaka görülen ülke olmasını ülkede yapılan test sayısına bağlıyor.

İlaç ve Gıda Dairesi Başkanı Dr. Stephen Hahn, Trump’ın bu iddiası hakkındaysa, “Buna doğru ya da yanlış demeyeceğim. Ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Vaka sayılarında artışlar var. Bu gelgiti engellemek adına birşeyler yapmalıyız” dedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG