Erişilebilirlik

Salgında Can Kaybı 400 Bine Yaklaştı


Corona virüsü salgını dünya genelinde can almaya ve etkili olmaya devam ediyor. Salgının başladığı Aralık ayının son haftasından bu yana dünya genelinde resmi rakamlara göre can kaybı 400 bine yaklaştı.

Dünya üzerinde Antarktika haricinde hemen her noktada görülen virüse yakalanan kişi sayısı da yine resmi açıklamalara göre 6 milyon 700 bini aşmış durumda.

Dünya Sağlık Örgütü, son olarak salgının yeni merkez üssünün Latin Amerika ülkeleri olduğunu açıklamıştı. Son günlerde görülen artışla birlikte Brezilya’da vaka sayısı 615 binin üzerine çıktı. Brezilya, dünyada en çok vaka görülen Amerika’nın ardından ikinci sırada.

Her ne kadar siyah Amerikalı George Floyd'un polis tarafından gözaltına alındığı sırada hayatını kaybetmesi sonucu ülkede gündem değişmiş olsa da Corona virüsü salgını, Amerika’da etkili olmaya devam ediyor. Uzmanlar, bugüne dek 2 milyona yakın vakanın görüldüğü Amerika’da sokak gösterilerinin vaka sayılarını daha da arttırmasından endişe ettiklerini dile getiriyor. Amerika’da Corona virüsü salgını nedeniyle bugüne dek 110 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

En çok vaka görülen Rusya’da da son olarak vaka sayısı 450 bine ulaştı. Rusya, bugüne dek yaptığı 12 milyon adet testle, Amerika’nın ardından en çok test yapan ülke.

Öte yandan bir süre önce günlük vaka sayıları 800’ün altına inen ve normalleşme kararı alan İran’da son günlerde yeniden vaka sayılarında hızlı yükselişler görülüyor. İran’da dün son 24 saatte görülen vaka sayısı yeniden 3 binin üzerine çıktı.

Yaklaşık 2 ay süren karantina koşullarını gevşeten Pakistan'daysa yetkililer, vaka sayılarının iki kat arttığını belirtiyor. Ülkede görülen vaka sayısı son 3 haftada kalkan önlemlerin ardından 20 bin daha arttı ve 90 bine yaklaştı. Pakistan'da son 24 saateyse 3.985 yeni vaka tespit edildi. Ülkede 1.800'den fazla kişi de hayatını kaybetti.

Türkiye, bugüne dek görülen 167 bin 410 vakayla dünyada vaka sayısı sıralamasında 10. sırada bulunuyor. Türkiye’de salgın yüzünden bugüne dek 4 bin 630 kişi de hayatını kaybetti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG