Erişilebilirlik

Saldırganın Sabıka Kaydı Yok


64 yaşındaki Stephen Paddock, Las Vegas’ın 130 kilometre kuzeydoğusundaki Mesquite’de yaşayan bir ABD vatandaşıydı. Geçen Perşembe günü, açık hava konserine ateş açtığı otel odasına yerleşti.

Paddock, ABD tarihinin en kanlı silahlı saldırısını düzenledikten sonra intihar etti. Polis, Paddock’un saldırıyı düzenlediği otel odasında 10’dan fazla tüfek bulunduğunu açıkladı.

Yetkililer, saldırganın Mesquite’deki evinde yaptığı aramada da çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdi. Mesquito polis sözcüsü, evin derli toplu olduğunu, olağan dışı bir şey olmadığını açıkladı.

Mesquite polisi, Paddock’un birkaç sene öncesine ait bir trafik cezası dışında hiçbir sabıka kaydı olmadığını belirtiyor.

Federal Havacılık Kurulu ise Paddock’un pilot ehliyeti olduğunu açıkladı. Teksas'ta yaşadığı dönemde av ruhsatı da almış. Yetkililer, saldırgan ile ilgili askeri bir kayda da ulaşmış değil.

CNN’e konuşan saldırganın kardeşi Eric Paddock ise, abisiyle en son anneleri hakkında mesajlaştıklarını söyledi. Eric Paddock, abisinin birkaç tabanca ve uzun namlulu tüfeği olduğunu bildiğini ancak otomatik silahları hakkında bilgisi olmadığını da belirtti.

Orlando’da yaşayan Eric Paddock, “Üniversite okudu, iş sahibi oldu. Evler satın aldık, ev sattık. Böyle bir davranışa dair hiçbir gösterge yoktu. Hiçbir şey. Abim varlıklıydı ve şans oyunları makinelerini seviyordu ama trafik cezası bile olmayan biriydi" dedi. Washington Post'a da konuşan Paddock, abisinin bildiği hiçbir siyasi ya da dini bağlantısı olmadığını söyledi.

Komşuları ise saldırganın huysuz bir kişiliği olduğunu ve hırslı bir kumarbaz olduğunu dile getiriyor. Eski bir komşusu ise aksine saldırganın arkadaş canlısı olduğunu belirtiyor.

Paddock'un yakın zamanda kumar için on binlerce dolarlık banka transferi yaptığı da ortaya çıktı. NBC'nin polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde para transferlerinin, kumarda kaybettiği ya da kazandığı için mi olduğu belirtilmedi.

Öte yandan saldırganın babası Patrick Benjamin Paddock'ın, banka soygunu nedeniyle 1960'larda FBI'ın en çok arananlar listesinde yer aldığı ayrıntısı da paylaşıldı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG