Erişilebilirlik

'Saldırgan Suriye’den Gelmiş Olabilir'


Güvenlik kaynakları, 39 kişinin yaşamını yitirdiği ve IŞİD’in üstlendiği Reina saldırısını gerçekleştirenin gerilla savaşı konusunda deneyimli olduğunu ve Suriye’de eğitim görmüş olabileceğini belirtiyor.

Bir güvenlik yetkilisi Reuters haber ajansına, “saldırganın kesinlikle savaş tecrübesi var, Suriye’de yıllardır savaşmış olabilir” dedi. Yetkili, hareketlerinin IŞİD tarafından yönlendirilmiş olabileceğini de belirtiyor.

Habertürk gazetesine göre polis, saldırganın Türkiye’ye Suriye’den geldiğini ve Kasım ayında karısı ve iki çocuğuyla dikkat çekmemek için Konya’ya gittiğini belirledi.

Habertürk, gece kulübündeki barmene dayandırdığı haberinde saldırganın ateş ederken patlayıcılar da fırlattığını belirtti.

Bazı görgü tanıkları da Reuters’a saldırı sırasında küçük patlamaların olduğunu belirtmişti.

Bu arada polis, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Reina saldırısıyla ilgili olarak iki yabancı uyruklu kişiyi gözaltına aldı.

Saldırı ile ilgili daha önce 12 kişi gözaltına alınmıştı.

Atatürk Havaalanı'nda Reina Gözaltısı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:37 0:00

Saldırganın orta Asya'dan olduğu belirtiliyordu, ancak medyada yer alan Kırgız pasaportunun saldırgana ait olmadığı kaydedildi. Şimdi ise saldırganın Çin'in Uygur bölgesinden olabileceği iddia ediliyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG