Erişilebilirlik

Sahtecilikten Suçlanan ABD'li Milletvekili İstifasını Sundu


Chaka Fattah
Chaka Fattah

Demokrat Partili Pennsylvania eyaleti milletvekili Chaka Fattah, sahtecilik ve rüşvet iddialarından suçlu bulunmasının ardından istifasını sundu.

Fattah, 1 milyon dolarlık kampanya kredisini ödemek için federal bağışlar ve kampanya ödeneklerini kötüye kullanmaktan suçlu bulundu.

Bunun ardından Fattah, Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan’a 3 Ekim tarihinden geçerli olmak üzere istifasını sundu. Fattah’ın cezasının belli olacağı duruşma ekim ayında yapılacak.

Ancak Ryan, Fattah’tan derhal istifa etmesini istedi, Demokrat Partili milletvekilinin, Kongre’nin ve temsil ettiği Pennsylvania seçmenlerinin güvenini zedelediğini savundu. Ryan, rakip Demokrat Partililer’e de, Fattah’ın derhal istifasına destek vermeleri çağrısında bulundu.

Bununla birlikte Fattah’ın Temsilciler Meclisi’ndeki günleri, önseçimleri kaybetmiş olmasından dolayı artık sayılı.

Mahkemenin sunduğu delillere göre Fattah, Philadelphia’da belediye başkanlığı seçimlerine destek vermek amacıyla 1 milyon dolar almış, bu yardımın 600 bin dolarını kendi kurduğu kar amacı gütmeyen derneğe aktararak borcunu ödeme yoluna gitmişti. Delillere göre Fattah’ın, dernek evraklarında da sahtecilik yaptığı ortaya çıktı.

59 yaşındaki milletvekili, Kongre seçimlerinde aldığı kampanya ödeneklerini, oğlunun üniversite harç kredisini geri ödemek için kullandı. Fattah’ın oğlu da şu anda sahtecilikten aldığı beş yıl hapis cezasını çekiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG