Erişilebilirlik

Sağlık Çalışanlarından Şiddete Protesto


Türk Tabipleri Birliği (TTB) bir hasta yakını tarafından görevi başında öldürülen Dr. Ersin Aslan’ın ölümünün yedinci yıldönümünde, sağlıkta şiddeti önleme yasasının çıkarılması ve 17 Nisan’ın sağlıkta şiddetle mücadele günü ilan edilmesi için birçok şehirde eylemler yaptı.

İzmir’de de sağlık çalışanları sabah saatlerinde sağlık kurumlarında öldürülen meslektaşları için saygı duruşunda bulundu. İzmir Sağlık Platformu, Konak Eski Sümerbank önünde basın açıklaması için bir araya geldi. Sık sık “Sağlıkta şiddet sonra ersin”, “Şiddet varsa, hizmet yok” sloganlarının atıldığı açıklamayı Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi Dr. Mübeccel İlhan okudu. İlhan açıklamaya, Dr. Ersin Aslan’ın öldürüldüğü 17 Nisan’ın “Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü” olarak kabul edilmesi talebiyle başladı.

Sağlık Çalışanlarından Şiddete Protesto
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:15 0:00

Görevi sırasında öldürülen sağlık çalışanlarını hatırlatan İlhan, “Tüm bu saldırılardan sonra kimi zaman iş bıraktık, kimi zaman hastanelerimizin, sağlık kurumlarının bahçelerine çıktık uyarı eylemleri yaptık. Ancak iktidar tüm bu katliamları ve sağlık çalışanlarının sağduyusunu görmesine karşın sağlıkta şiddeti durdurma noktasında bir adım bile atmadı” diye konuştu.

SABİM ve CİMER’e eleştiri

Açıklamada, Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yönelik eleştiriye de yer verildi. İlhan, “İktidar tam tersine çalışanların yaşamlarını ve çalışma haklarını yok sayan uygulamalarını, arttırarak sürdürdü. SABİM ve CİMER gibi uygulamalarıyla hekimleri hedef tahtasına oturtmaktan geri adım atmadı” dedi. Sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik TTB’nin hazırladığı yasa tasarısının da görmezden gelindiği savunuldu.

Açıklamanın sonunda, Sağlık Bakanlığı tarafından 17 Nisan’ın Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü olarak kabul edilmesi ve TTB’nin yasa talebinin yaşama geçirilmesi çağrısı tekrarlandı.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG