Erişilebilirlik

Koca: "Müzik Yasağı da Kalkacak"


29 Haziran 2021 - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gazetecilerin sorularını yanıtladı
29 Haziran 2021 - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gazetecilerin sorularını yanıtladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gazetecilere konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Corona virüsü salgınıyla mücadeleyle ilgili soruları yanıtladı. Türkiye’de virüsün Delta varyantına henüz rastlanmadığına ancak bazı illerde yeni vaka sayılarında dikkat çeken bir artış gözlemlendiğine vurgu yapan Koca, tartışma konusu olan, gece 24.00’ten sonra canlı müzik etkinliklerine getirilen yasakla ilgili olarak da “Bu yasak da kalkacak” dedi.

Bakan bu konuda bir takvim vermedi.

Koca: "Müzik Yasağı da Kalkacak"
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:13:19 0:00

Çarşamba günü düzenlenecek Bilim Kurulu toplantısı önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Koca’nın açıklamalarına göre, yeni vaka sayılarının artışa geçtiği il sayısı 16’dan 26’ya yükseldi.

Birçok kısıtlamanın 1 Temmuz itibariyle kaldırılmasını öngören ancak gece 24.00’ten sonra canlı müzik yapılmasını yasaklayan yeni kararla ilgili olarak Koca, “Aşılama çok önemli. Mutlaka aşı yapılmalı. Biz tüm yasakları kaldırmak için çalışıyoruz. Bu yasak da kalkacak” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, spor müsabakalarında da belirli sayıda seyircinin katılımına izin verileceğini de kaydetti.

“Virüse yakalananlara 6 aydan önce aşı yapılabilir”

Koca, iki doz aşıyı öncelik grubunda olmaları nedeniyle altı aydan uzun bir süre önce olan sağlık çalışanları ve 60 yaş üstü bireylerin üçüncü doz aşı olup olmayacakları konusunda yarın Bilim Kurulu’nda karar alınacağını söyledi.

Corona virüsü enfeksiyonu geçirenler, hastalığın üzerinden 6 ay geçmesinin ardından aşı olabiliyor. Bu kişilerin daha erken aşı olmalarını sağlama çalışmaları da gündemde. Koca, bu konunun da yarın netlik kazanacağını söyledi.

BioNTech aşısının iki dozu arasında 6 hafta beklenmesine yönelik uygulama üzerinde de değerlendirme yapılacağını kaydeden Koca, bu süreyi 4 haftaya indirmeyi hedeflediklerini belirtti.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG