Erişilebilirlik

'Sadece Sabıkalı Göçmenler Sınırdışı Edilecek'


'Sadece Sabıkalı Göçmenler Sınırdışı Edilecek'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00

'Sadece Sabıkalı Göçmenler Sınırdışı Edilecek'

Geçen yıl Avrupa’da meydana gelen terör saldırılarından sonra Donald Trump, Müslümanlar’ın Amerika’ya girişinin yasaklanması ve ülkede bulunan Müslümanlar’ın daha sıkı denetim altına alınması gerektiğini öne sürdü.

Luis Quinones’e göre, Müslüman olsun olmasın, yasal göçmenlerin korkması için bir neden yok.

“Şu anda korkması gerekenler sadece sabıkalı olanlar. Çünkü onlar sınır dışı edilecek. Sayıları 3 milyon civarında. Ayrıca Amerika’ya turist vizesiyle gelenleri ve vize süresini aşanları da sınırdışı etmeyi planlıyoruz. Biz herkesin Amerika’ya gelip gezmesini ve güzel zaman geçirmesini istiyoruz ama vize sürelerini istismar edip sürekli burada kalmalarına izin veremeyiz” diyen Quinones, kayıtsız göçmenlerin toplu halde sınırdışı edilmesinin de söz konusu olmadığını söyledi.

Trump yönetimi, sabıkalı göçmenlerin kaydını tutarak, sınırdışı edildikten sonra ülkeye bir daha girmelerini engellemeyi planlıyor. Quinones, 21 Ocak’taki başkanlık devir teslim töreninden sonra, veri tabanlarını inceleyerek sabıkalı göçmenleri ve nerede yaşadıklarını tespit edeceklerini ve Amerika içinde de görev yapacak 7500 ek sınır devriye memuru işe almayı planladıklarını belirtti.

Amerika’da bazı büyük kentler, yasadışı göçmenlerin kalmasına izin vermeye devam edeceklerini açıkladı. Quinones yasalara karşı gelen yetkililerin ceza alabileceğini ve kentlerin de önemli projelere sağlanan federal yardımı kaybedebileceğini söyledi.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG