Erişilebilirlik

Sabiha Gökçen'de Uçak Pistten Çıktı 3 Kişi Hayatını Kaybetti


İzmir-İstanbul seferini yapan ve 175 yolcu, 2 bebek ve 6 kişilik mürettebatı taşıyan Pegasus Havayolları’na ait Boeing B737-800 tipi uçak, Sabiha Gökçen Havaalanı'na iniş yaptıktan kısa süre sonra pistten çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uçak kazasında üç kişinin hayatını kaybettiğini, 179 de yaralının olduğunu söyledi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Uçak Pistten Çıktı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00

Pistten çıkarak toprak zemine giren uçak üç parçaya ayrıldı. Olayın ardından kaza yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi gönderildi, çıkan yangın söndürüldü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya daha önce yaptığı açıklamada 139 yaralının çevredeki 18 ayrı hastaneye kaldırıldığını kaydetmişti. İki pilotun durumlarının ise ağır olduğu belirtildi.

Yerlikaya Twitter'dan yaptığı açıklamada "Sabiha Gökçen Havaalanı Kriz Merkezi’ndeyiz. 18.19’da Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıkan uçakta 175 yolcu, 2 bebek, 6 mürettebat olmak üzere toplam 183 yolcu bulunuyordu. İl Sağlık Müdürlüğü kayıtlarına göre; 139 yaralı 18 ayrı hastaneye sevk edildi" ifadelerini kullanmıştı.

Sağlık Bakanı Koca daha sonra yaptığı açıklamada, ''Uçak kazasında üç vatandaşımız hayatını kaybetti, 179 yaralımız var, yoğun bakımda 3 kişi tedavi görüyor'' dedi.

Pegasus Havayolları da Twitter'dan yaptıkları açıklamada, PC2193 sefer sayılı uçağın, Sabiha Gökçen Havalimanına iniş yaptıktan sonra pistten çıktığını, can kaybı olmadığı ve yaralı yolcuların hastaneye kaldırıldıklarını belirtmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG