Erişilebilirlik

‘S-300 Füzeleri Suriye’de’


Rus S-300 hava savunma sistemleri
Rus S-300 hava savunma sistemleri

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat, Rusya’dan alınan S-300 hava savunma sistemlerinin ilk sevkiyatını aldıklarını açıkladı

Lübnan’da Hizbullah yanlısı Al Manar medya grubuna özel bir demeç veren Devlet Başkanı Beşar Esat, Rusya’dan alınan S-300 hava savunma sistemlerinin ilk sevkiyatının Suriye’ye ulaştığını açıkladı.

Haber bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı. Rusya da konuyla ilgili yorum yapmadı. S-300 füzeleri Suriye’nin hava savunma sistemini daha da güçlendirecek kapasitede.

Şam rejimini destekleyen Rusya uzun süredir S-300 füzelerinin satışını geciktirmişti. Ancak son dönemde Rusya, yabancı ülkelerin müdahalesini önlemek için satışı gerçekleştireceğini bildirmişti.

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, bu hafta, S-300 füzelerinin Suriye’ye ulaşması halinde imha edileceklerini söylemişti. Ancak İsrail henüz bir açıklama yapmadı.

İsrail, S-300 füzelerinin kendi hava sahasına ulaşmasından ve bir saldırıya hedef olmaktan kaygı duyuyor. Aynı şekilde yeni füzeler, İsrail’in, Hizbullah’a yollanan silahların sevkiyatını engellemek üzere Suriye’de yaptığı hava saldırılarını da engelleyebilecek.

S-300 füze sevkiyatı Amerika ile Rusya’nın Suriye’deki iç savaşı sona erdirmek üzere hazırladıkları Cenevre Konferansı sürecini de zora sokabilir.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, sürecin zaten yavaş ilerlemesinden şikayet etti.

Suriyeli muhalifler görüşmelere katılmama kararı alırken Suriye rejimi prensipte katılma kararı almıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG