Erişilebilirlik

Rusya’dan Venezuela’da Askeri Eğitim Merkezi


Venezuela’daki askeri varlığı Amerika tarafından tepkiyle karşılanan Rusya, Venezuelalı pilotların Rus yapımı helikopterleri kullanmasına imkan tanıyacak bir eğitim merkezi açtığını açıkladı.

Açıklama Rusya’da devletin kontrolündeki sanayi şirketi Rostec’ten yapıldı. Rostec’ten yapılan açıklamaya göre, eğitim merkezinin açılışı geçtiğimiz hafta Perşembe günü yani Beyaz Saray’ın Moskova ve Maduro’ya destek veren diğer ülkeleri Venezuela’ya asker göndermemeleri konusunda uyarıda bulunduğu gün yapıldı.

Venezuela’da muhalefet lideri Juan Guiado’yu geçici cumhurbaşkanı olarak tanıyan Amerika yaklaşık 100 askeri personeli taşıyan Rus hava kuvvetlerine ait iki uçağın beşkent Caracas yakınlarına inmesinin ardından uyarıda bulunmuştu. Kremlin uçaktaki personelin “askeri danışman” olduğunu savunmuştu.

Rostec yeri açıklanmayan yeni eğitim merkezinin Rus uzmanların yardımıyla kurulduğunu ve merkezin amacının Venezuelalı pilotlara Rus yapımı Mi-35M model helikopterler ve yine Rus yapımı askeri nakliye helikopterlerini kullanmaları için eğitim vermek olduğunu belirtti.

Venezuela’daki eğitim merkezinin Venezuela’da devletin kontrolündeki silah üreticisi CAVIM ile Rusya arasındaki sözleşme kapsamında açıldığı belirtiliyor.

“Venezuela ile askeri işbirliğini geliştirmek istiyoruz”

Rus şirketi Rostec’ten yapılan açıklamada mümkünse Venezuela’nın savunma bakanlığıyla askeri ve teknik işbirliğini geliştirmek istedikleri de belirtildi.

Venezuela’ya savaş uçakları, tank ve hava savunma sistemleri sağlayan Rusya, Amerika’nın Caracas ile askeri işbirliğini eleştirmesine tepki göstermiş, Venezuela’nın içişlerine müdahale etmediğini ve bölgesel istikrara yönelik bir tehdit oluşturmadığını savunmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump Rusya’nın Venezuela’dan çıkması gerektiğini söylemiş, Maduro’ya sağlanan yardımın azaltılması için de bütün seçeneklerin masada olduğu konusunda uyarıda bulunmuştu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG