Erişilebilirlik

Rusya'da Yeni Saldırı: 14 Ölü


Rusya'nın Volgograd kentinde bir tren istasyonunda düzenlenen intihar saldırısından bir gün sonra, kentte bir troleybüs durağında girişilen intihar saldırısında 14 kişi öldü

Rusya’nın Volgograd kentinde bir tren istasyonunun girişinde Dağıstanlı bir kadın intihar bombacısınin 17 kişiyi öldürmesinden bir gün sonra bir erkek intihar bombacısının kendini havaya uçurması sonucu 14 kişi öldü.

Kalabalık bir troleybüs durağında sabah saatlerinde meydana gelen intihar saldırısında 20 kişi de yaralandı. Saldırıda troleybüs parçalanırken etraftaki binaların camları kırıldı.
Her iki saldırının da sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Saldırılar, Volgograd’ın 650 kilometre güneybatısında bulunan Soçi kentinde düzenlenecek Kış Olimpiyatları’nın başlamasına haftalar hala meydana geldi. İslamcı militanlar, Olimpiyat oyunlarına yönelik tehditlerde bulunuyordu.

Kremlin’den yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in terörle mücadele birimlerinin Volgograd ve diğer kentlerde güvenlik önlemlerini arttırması talimatı verdiğini bildirdi.

Volgograd’da 21 Ekim’de de bir intihar saldırısı düzenlenmiş, saldırıda 5 kişi ölmüş, 30 kişi yaralanmıştı. Açılan soruşturmada saldırıyı yine Dağıstanlı bir kadının düzenlediği ortaya çıkmıştı.

Dağıstan, Kuzey Kafkaslar’daki İslamcı hareketin merkezi olarak kabul ediliyor.
Kuzey Kafkaslar’daki İslamcı hareketin lideri Doku Umarov, Temmuz ayının başında, bir yıl önce açıkladığı ve Rus sivil hedeflere yönelik saldırıları durdurma kararını geri çektiğini açıklamıştı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG