Erişilebilirlik

Rusya'da Ölü Sayısı Yükseliyor


Volgograd kentinde izinsiz gösteri yapan kişilerden birini polisler götürürken
Volgograd kentinde izinsiz gösteri yapan kişilerden birini polisler götürürken
Rus yetkililer Volgograd kentinde iki bombalı intihar saldırısında yaralanan üç kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 34’e yükseldiğini açıkladı.

Sıldırıların sorumluluğunu hala üstlenen olmadı. Ancak Kuzey Kafkasya bölgesindeki İslamcı gruplar son yıllarda Rusya’da toplu taşıt araçlarına benzer saldırılar düzenlemişti.
Saldırıların ardından Rus güvenlik güçleri kentin içinde ve çevresinde güvenlik önlemlerini arttırdı.

Bu arada Soçi’de yapılması planlanan Kış Olimpiyatları yaklaşırken Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nden Rusya’ya destek açıklaması geldi.
Komite, açıklamasında Soçi’de yapılacak Olimpiyat oyunlarının güvenli geçeceğinden emin olduğunu bildirdi.

Komite Başkanı Thomas Bach, Putin’e gönderdiği mesajda Volgograd kentinde düzenlenen saldırı nedeniyle duyulan üzüntüyü dile getirdi. Bach mesajında, Olimpiyat süresince sporcuların ve izleyicilerin güvenliğinin sağlanabilmesi için gerekli her şeyin yapılacağından kuşku duymadıklarını kaydetti.

Washington’daki Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi’nin Rusya ve Avrasya programını yöneten Andrew Kuchins, Olimpiyatlar’a yapılacak bir saldırının terör grupları için büyük bir başarı olacağını ancak Soçi’nin yaklaşık altı aydır yoğun güvenlik önlemleri altında olduğunu ve bu kente bir saldırı düzenlemenin kolay olmayacağını belirtiyor. Kuchins teröristlerin bu nedenle Rusya’nın diğer kentlerine saldırı düzenlemeyi tercih edebileceğini söyledi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG