Erişilebilirlik

Rusya ve Fransa'dan Azerbaycan ve Ermenistan'a Acil Ateşkes Çağrısı


Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Azerbaycan ve Ermenistan'a acil ateşkes çağrısında bulundu.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Azerbaycan ve Ermenistan'a acil ateşkes çağrısında bulundu.

İkili bir görüşme yapan Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Azerbaycan ve Ermenistan'a ateşkes çağrısında bulundu.

Kremlin Sarayı’ndan ikilinin görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, acil ateşkes vurgusu yapıldı.

Fransa Cumhurbaşkanlığı kaynakları tarafından yapılan açıklamada da iki liderin bölgedeki çatışmalara dair ortak kaygıları paylaştıkları vurgulandı. Fransız bir yetkili, Putin ve Macron’un, Türkiye’nin Dağlık Karabağ’a Suriyeli savaşçıları göndermiş olmasından endişe ettiklerini söyledi.

Minsk Grubu üyesi Fransa ve Rusya’nın liderleri, grup adına yapılacak ve çatışmalara son verilip müzakerelere başlanması çağrısında bulunacak bir bildiri yayımlamaya hazır olduklarını dile getirdi. Minsk grubunun bir diğer üyesi de ABD.

Yapılan açıklamada hem Putin hem de Macron’un Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sorunların çözümü için diplomatik çabaları hızlandırmaya da hazır oldukları vurgulandı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, konuyla ilgili olarak ABD Başkanı Donald Trump’la da bir görüşme yapacak.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından daha önce yapılan açıklamada da Dağlık Karabağ’a Suriye ve Libya’dan savaşçıların gönderildiği öne sürülmüştü. Türkiye ve Azerbaycan ise bu iddiaları sert bir dille yalanladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG