Erişilebilirlik

Rusya Ukrayna'da Askeri Gücünü Arttırıyor


Donetsk'de bir kontrol noktasında Stalin'in resmiyle poz veren Rusya yanlısı ayrılıkçılar
Donetsk'de bir kontrol noktasında Stalin'in resmiyle poz veren Rusya yanlısı ayrılıkçılar

NATO Genel Sekreteri Stomtenberg, Rusya'nın Ukrayna'nın içinde ve ortak sınırı boyunca asker ve silah yığmakta olduğunu açıkladı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın hava savunma sistemleri de dahil olmak üzere Ukrayna’nın içinde ve ortak sınırı boyunca asker ve silah yığmakta olduğunu açıkladı.

Stoltenberg Brüksel'de Salı günü yaptığı açıklamada, Moskova’yı askerlerini geri çekmesi, Ukrayna'nın doğusunda hükümet kuvvetleriyle çatışan ayrılıkçılara verdiği desteği durdurması ve barış çözümüne katkıda bulunmaya çağırdı.

Ukraynalı yetkililer, Pazar günü yaşanan çatışmalarda en az beş askerlerinin öldürüldüğünü, sekizinin de yaralandığını bildiriyor.

Moskova, Ukrayna’daki isyanı desteklediği suçlamalarını sürekli inkar ederken, Doğu Ukrayna’da ayrılıkçılar saflarında çatışırken görülen Rus askerlerinin de gönüllü olarak oraya gittiklerini öne sürüyor.

Bu arada, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, tarafları Kiev hükümeti ve isyancılar arasında Eylül ayında imzalanan ateşkes anlaşmasına uymaya çağırdı. Steinmeier, Moskova ziyareti öncesi uğradığı Kiev’de gazetecilerle konuştu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond da, “Rusya’ya sürekli olarak anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerini hatırlatmak gerekiyor” dedi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Ukrayna'da yedi aydır süren çatışmalarda 4 bin 100 kişi yaşamını yitirirken yaklaşık 10 bin kişi de yaralandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG