Erişilebilirlik

Rusya ‘Suriye’nin Dostları’ Toplantısını Yararsız Buluyor


Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Roma’da düzenlenen Suriye’nin Dostları toplantısından çıkan kararların, Suriyeli isyancı grupları doğrudan cesaretlendireceği belirtildi

Rusya, aralarında Amerika’nın Suriye muhalefetine yeni yardım sözünün de bulunduğu, Suriye’nin Dostları toplantısında alınan kararların iki yıldır süren krizi sona erdirmeye yardım etmeyeceğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Roma’da düzenlenen Suriye’nin Dostları toplantısından çıkan kararların, Suriyeli isyancı grupları doğrudan cesaretlendireceği belirtildi.

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry dün, isyancıların kontrol ettiği bölgelerde gıda ve sağlık gibi temel hizmetlerin sağlanabilmesi için ek 60 milyon dolarlık yardım yapılacağını açıklamıştı. Halen Türkiye’de bulunan John Kerry’nin Ankara’daki görüşmelerinde de Suriye krizi baş gündem maddesi.

Bu arada Suriye’den yine şiddet haberleri geliyor. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü başkent Şam yakınlarındaki bir çiftliğe atılmış 10 ceset bulunduğunu bildirdi. Çatışmaların Halep ve Hama yakınlarında da sürdüğü aktarıldı.

Muhalifler dün, Esat güçlerini Halep yakınlarında 72 kişiyi infaz etmekle suçlamıştı. Suriye Ulusal Komitesi, Halep’in güneyindeki Malikiye köyüne düzenlenen ordu baskının ardından bölgede gömülü cesetler bulunduğunu iddia etti.

Suriye’de 23 aydır süren çatışmalarda yaklaşık 70 bin kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG