Erişilebilirlik

Rusya Soruşturmasında Elektronik Posta Tartışması


Amerika Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’a geçiş süreci için kurulan ekipten bir avukat 2016 seçimlerine Rusya’nın müdahelesi iddiasını soruşturan Özel Savcı Robert Mueller’ın binlerce elektronik postayı kanunsuz bir şekilde elde ettiğini iddia etti.

‘Amerika için Trump’ olarak bilinen geçiş ekibinin hukuk danışmanı Kory Langhofer, Kongre komisyonlarına gönderdiği mektupta Özel Savcı Robert Mueller’ın ekibinin bir devlet ajansı olan Genel Hizmetler Yönetimi’nden elektronik postaları uygunsuz bir şekilde aldığını iddia etti.

Trump ekibinin suçlamaları Başkan’ın destekçileriyle Mueller’ın ofisi arasındaki anlaşmazlığı artırıyor.

Konuyla ilgili yorumu sorulan Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, “Özel Savcı ile işbirliğimizi sürdürüyoruz ve yakında bu sürecin sona ereceğini umuyoruz” dedi.

Özel Savcı ise iddiaların gerçekleri yansıtmadığı görüşünde.

Özel Savcı’nın sözcüsü Peter Carr, elektronik postaların suç soruşturmasının gidişatına göre uygun bir süreçle elde edildiğini kaydetti.

Demokratlar Trump’ın müttefikleri ve bazı medya organlarının Mueller’ın soruşturmasının itibarına zarar vermek istediğini belirtiyor.

Trump, Mueller’ın çabasının vakit kaybı olduğunu belirtiyor. Amerika Başkanı Cuma günü muhabirlere yaptığı açıklamada, “Kesinlikle gizli bir anlaşma yok. Bu kanıtlandı” ifadelerini kullanmıştı.

Rusya, seçime müdahale ettiği iddialarını reddediyor.

Cuma günü ayrıca Temsilciler Meclisi’nin Demokrat üyesi ve aynı zamanda Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu üyesi Adam Schiff komisyonun Cumhriyetçi çoğunluğunun soruşturmayı sonlandırmak istediğinden endişe ettiğini belirtmişti.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG