Erişilebilirlik

'Rusya Seçim Süreciyle İlgili Kaygı Yaratmak İstiyor'


'Rusya Seçim Süreciyle İlgili Kaygı Yaratmak İstiyor'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00

Son siber saldırılarda, hackerlar yaklaşık 200 bin Illinois seçmeninin kişisel bilgilerini ele geçirdi. Ancak yetkililer seçmen bilgilerinin değiştirilmesinin veya sistemden silinmesinin söz konusu olmadığını söylüyor. Arizonalı yetkililer, hackerların sisteme giriş yapamadığını açıkladı.

Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi’nden (CSIS) James Andrew Lewis, eğer saldırıların arkasında Rusya varsa, bunun Kasım seçimleri öncesinde bir deneme saldırısı olabileceğini söylüyor. Uzman, Ruslar'ın hedefinin seçim süreciyle ilgili belirsizlik, şüphe ve kaygı yaratmak olduğunu belirtiyor.

Seçimleri federal değil yerel yetkililer yürütüyor ve ülkede 7 binden fazla, farklı teçhizat ve prosedürü olan seçim bölgesi var. Dolayısıyla uzmanlara göre geniş çaplı bir siber saldırı çok zor. Ancak Notre Dame Üniversitesi’nden Timothy Carone, seçimin başabaş gittiği bölgelerde sorun yaşanabileceği uyarısında bulunuyor.

Uzmanlar, zayıflıkların farkına varıldığını ve güvenliğin arttırıldığını söylüyor. Bu yıl, seçimlerde hile yapılması ihtimaline karşı, seçmen pusulalarının dörtte üçünün kağıt kopyaları da toplanacak.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest’e göre, federal hükümet seçim sistemini ulusal güvenlik meselesi olarak ilan etmeyi planlıyor. Bunun nedeni federal hükümet uzmanlarının siber saldırıları bertaraf etmede oynayabileceği etkin rol.

Seçimlere sadece haftalar kaldığını hatırlatan uzmanlar, siber güvenliğin arttırılması için fazla zaman olmadığını söylüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG