Erişilebilirlik

Rusya Savunma Bakanı’ndan NATO’ya Suçlama


Rusya Savunma Bakanı Sergey Shoigu
Rusya Savunma Bakanı Sergey Shoigu

Rusya Savunma Bakanı, NATO’nun ülke sınırlarındaki faaliyetlerinden şikayetçi oldu. Bakan, Rusya’nın batı sınırlarındaki güvenlik durumunun kötüleştiğini söyledi.

Sergey Shoigu, ülkenin en batı ucundaki Kaliningrad kentinde yaptığı açıklamada, NATO’nun Baltıklar’daki son tatbikatını ittifakın bölgede giderek artan varlığının bir işareti olarak değerlendirdi.

Shoigu, geniş çaplı askeri tatbikatların NATO’nun Rusya aleyhtarı duruşunu sergilediğini de dile getirdi.

Savunma Bakanı, güvenlik durumunun kötüleştiği Rusya’nın batı sınırlarında bu yıl sonuna kadar yeni 20 birim oluşturacaklarını söyledi. Shoigu, ayrıca yıl içinde e Belarus ile ortak tatbikat yapacaklarını dile getirdi.

Rus televizyonu, NATO F-16 jetlerinin Kaliningrad’a giderken Rusya Savunma Bakanı’nı taşıyan uçağa yaklaştıklarını gösteren görüntüleri yayınladı.

Video kaydında, bir Rus Su-27 savaş uçağı, araya girerek NATO uçağını uzaklaştırırken görülüyor.

Bu olay, havadan havaya atılan füzeler taşıyan Rus Su-27 tipi bir uçağın, RC-135 tipi Amerikan keşif uçağını taciz etmesinden sonra yaşandı. Pentagon, Rusya’ya ait jetin, uluslararası hava sahasında taciz edildiğini bildirdi.

Pentagon sözcüsü Michelle Baldanza, Amerika’nın Sesi’ne verdiği demeçte, "Uçağın yaklaşma hızı ve irtifası ile uçağın kontrolsüzce yaklaşması nedeniyle güvensiz olduğu tespit edildi” dedi.

Baldanza, Amerikan keşif uçağının Rus jetinin bu davranışını kışkırtacak hiçbir şey yapmadığına da dikkat çekti.

Askeri uçakların uluslararası hava sahalarında, yakın mevzilerde uçması olağan bir durum. Ancak yetkililer, bu yakınlaşmaların büyük çoğunluğunun, Amerikan askeri uçakları tarafından güvenli biçimde gerçekleştirildiğini söylüyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG