Erişilebilirlik

Rusya Kırım'da Özel Ekonomik Bölge Kuruyor


Kırım'ı ziyaret eden Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev Moskova'nın özel ekonomik bölge kuracağını açıklarken
Kırım'ı ziyaret eden Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev Moskova'nın özel ekonomik bölge kuracağını açıklarken
Kırım’a giden Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev Rusya’nın ilhak etmesinden sonra bölgeyi ziyaret eden en üst düzeyde Rus yetkilisi oldu.

Bir Rus heyetine başkanlık eden Medvedev yarımadanın ekonomik kalkınmasını ele alan bir toplantıya katıldı.

Medvedev Rusya’nın vergi indirimleri ve daha basit iş yönetmelikleri sunarak şirketleri Kırım’da yatırımlara teşvik eden özel bir ekonomik bölge kuracağını açıkladı.

Medvedev’in ziyaretinden bir gün önce ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Rusya’nın Ukrayna’nın doğu ve güney sınırlarına yığdığı askeri birlikleri çekmesini istedi.

Kerry Paris’te görüştüğü Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov’a askeri birliklerin Ukrayna’da bir “korku havası” yarattığını ve varlıklarının diplomatik çözüm çabalarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Lavrov, Rus kuvvetleriyle ilgili bir görüş belirtmedi.Ancak Lavrov daha önce yaptığı açıklamalarda Rusya’nın sınırı geçme planları olmadığı yolunda Amerika’ya güvence verdi.

Kerry Ukraynalıların kendi geleceklerini kendilerinin tayin etme hakkı bulunduğu konusunda Lavrov ile anlaştıklarını söyledi. İki bakan Ukrayna krizine çözüm bulma konusunda görüşmelere devam etme kararı aldıklarını da açıkladı.

Amerika Rusya’nın sınıra 40 bin asker yığdığını tahmin ediyor. Kiev ise Rus kuvvetlerinin sayısının 100 bine yaklaştığını öne sürüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG