Erişilebilirlik

Rusya IŞİD’i Yeni Cruise Füzeleriyle Vurdu


ARŞİV
ARŞİV

Suriye’deki IŞİD mevzileri, Rus bombardıman uçaklarının hedefi oldu. Moskova, bin kilometre mesafeden cruise füzelerinin kullanıldığını, bir komuta merkezi ve üç cephaneliğin vurulduğunu açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, saldırıda, kendi topraklarından havalanan ve yarı yolda havada yakıt ikmali yapan Tupolev-95MS uzun menzilli bombardıman uçaklarının kullanıldığını açıkladı. Bakanlık, Hama-Humus sınırında bulunan hedeflerin vurulduğu saldırıda yeni yüksek hassasiyetli Kh-101 tipi cruise füzelerinin kullanıldığını belirtti.

Bakanlık, bu füzelerin 4 bin 500 kilometre mesafeden hedeflerini vurabildiğini de vurguladı. Bir Tupolev-95MS uçağı, bir seferde sekiz füze taşıyabiliyor.

Moskova, saldırıya kaç bombardıman uçağının katıldığını açıklamadı; ancak Suriye’nin Lazkiye kentindeki Rus üssünden havalanan Sukhoi-30SM savaş uçakları tarafından korunduklarını belirtti.

Moskova’nın saldırısı, Başkan Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Hamburg’da G-20 zirvesinde gerçekleşecek ilk yüz yüze görüşmelerinden iki gün önce geldi. Kremlin, iki liderin Suriye’de IŞİD’e karşı birlik olmayı görüşeceklerini açıklamıştı.

Rusya Eylül 2015’ten bu yana, Esat rejimine destek amaçlı hava saldırıları düzenliyor. Rus ordusu, bu saldırıları en yeni silahlarını ve uzun menzilli füzelerini test etmek için bir araç olarak da kullanıyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG