Erişilebilirlik

Rusya İle Amerika Arasındaki Müzik Köprüsü


Rusya İle Amerika Arasındaki Muzik Köprüsü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:17 0:00

Son yıllarda Amerika- Rusya ilişkileri inişli çıkışlı bir seyir izliyor. Ancak bu iki ülke arasında müzik aracılığıyla kültürel köprüler kurulmasını önlemiyor

1960lar’ın başlarında, Soğuk Savaş’ın şiddetle devam ettiği dönemde Yale Rus Korosu Moskova’ya gidip iki ülke arasındaki buzları eritmeye çalışmıştı.

50 yıl sonra yine müzikle iki ülke arasında güçlü bağlar kurulması hedefleniyor. Mihail Prokorov,önde gelen bir işadamı ve muhalif siyasetçi. Aynı zamanda Brooklyn Nets takımının sahibi.

Ill Style isimli rap grubunu Philedelphia’dan Moskova’ya o götürmüş: “İstikrarlı siyasi ilişkileri sürdürmek çok zor. Bu yüzden ben kültürün, sanatın ve sporun yoğunlaşmamız gereken alanlar olduğunu düşünüyorum. Böylece iki halk arasında karşılıklı güven ve iyi ilişkileri devam ettirebiliriz.”

Amerikalı hip-hop grubu Moskova’da ve Sibirya’da konserler verdi. Program Mihail Prokorov Fonu’nun desteklediği Trans-Kültürel Ekspres’in bir parçası: “İki ülke arasında güçlü kültürel iletişim siyasetçileri de birbirlerini dinlemeye zorlar. İnsanlar birbirleriyle doğrudan konuştuklarında kültüre, edebiyata ve güzel sanatlara olan ilgi, ilişkilerin güçlenmesine olanak tanır.”

Brooklyn Müzik Akademisi Başkanı Karen Hopkins, Rusya turunu düzenlemiş: “Bence Ill Style grubu Rusya’da büyük ilgi gördü. Çok yetenekliler, gençler, atletikler ve tam anlamıyla Amerikalılar.”

New Orleans Jazz Orkestrası da, Amerika’nın Moskova büyükelçisinin konutu olan Spaso Salonu’nda konser verdi.

Amerikan Büyükelçiliği Halkla İlişkiler Danışmanı Jeffrey Sexton müziğin etkisini şöyle açıklıyor: “İlişkilerde müzik hep önemli rol oynadı çünkü özellikle Soğuk Savaş döneminde siyasi ilişkiler çok zordu. Amerikan hükümeti Rusya’da kültürel demokrasiye hep çok para harcadı. Biz bunu Ruslarla iletişim için çok etkili bir metod olarak gördük çünkü Rus halkı kültüre çok meraklı.”

Kültürel ilginin devamlılığının bir göstergesi olarak, New Orleans Jazz Orkestrası da konserini, yarım asır önce Yale Rus Korosu gibi Spaso Salonu’nda verdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG