Erişilebilirlik

Rusya Hindistan'la İlişkileri Geliştiriyor


Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi
Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi

Rusya Cumhurbaşkanı Putin Hindistan ziyareti sırasında Yeni Delhi hükümetiyle 10 nükleer santral yapımı ve Hint ordusu için gelişmiş helikopterler üretmeyi öngören anlaşmalar imzaladı

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Yeni Delhi’ye yaptığı ziyaret sırasında iki ülke liderleri Hindistan’a yeni nükleer santral yapımı ve silah satışını öngören anlaşmalar imzaladı.

Putin’in Hindistan Başbakanı Narendra Modi ile görüşmesi sonrası yapılan açıklamada, Rus devlet şirketi Rosatom’un Hindistan’da en az 10 nükleer santral inşa edeceği belirtildi.

Yetkililer ayrıca, Rusya’nın Hint ordusu için gelişmiş savaş helikopterleri üreteceğini de bildirdi.

Putin’in ziyareti sırasında Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mükerci ve muhalefet lideri Sonya Gandi ile de görüşmesi bekleniyor.

Rusya halen Batılı ülkelerin Ukrayna krizi nedeniyle uyguladığı ekonomik yaptırımlarla karşıkarşıya. Yaptırımlar ve düşen petrol fiyatları Rus ekonomisine ağır zarar vermiş bulunuyor.

Uzmanlara göre Putin, Hirdistan gibi ülkelerle ilişkileri geliştirerek Rusya’ya yeni pazarlar bulup Batılı yaptırımların etkisini azaltmaya çalışıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG