Erişilebilirlik

Rusya Doğal Gazı Keser mi?


Rusya Doğal Gazı Keser mi?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:35 0:00

Türkiye doğalgazda dışa bağımlı bir ülke ve ithal ettiği gazın yarısından fazlasını Rusya’dan tedarik ediyor.

Türkiye ve Rusya arasında uçak kriziyle başlayan ve Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı ekonomik yaptırımlarla devam eden gerilim, doğalgaz ticaretini olumsuz yönde etkileyecek mi? Rusya gazi keserse ne olur?

Amerika’nın Sesi vatandaşa ne düşündüğünü sordu.

Enerji uzmanı Atıl Paydaş Rusya’nın doğalgazı keseceğini ummadığını belirtti ve ekledi: ”Rusya doğalgazı keserse güvenilirliğini kaybeder, buna yeltenemez ama Türkiye yine de önlemler almalı. Bence bu durum Kıbrıs’ın çözümüne yol açabilir ve Kıbrıs gazının Türkiye’ye gelmesine sebep olabilir. İsrail’in gazi var. İsrail ile Türkiye yakınlaşabilir. Uzun dönemde Mısır’ın gazinin da Türkiye’ye gelme ihtimali artar ama zaman alacak.”

Feride Yalnız ise vatandaş olarak daha tasarruflu davranabileceklerini, gerekirse elektrikli sobalar kullanılması gerektiğini belirtti. Önceden doğalgaz olmadığına değinen Yalnız, kömür sobasının da bir alternatif olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesinin lüzumsuz olduğunu düşünen Erdoğan Güzel, eskiden çok çileler çekildiğini, bu şartlar altında eski günlere geri dönmek zorunda kalabileceklerinden kaygılandıklarını belirtti.

Rize’de erkek kuaförlüğü yapan Osman Kadıoğlu da uçağın düşürülmesini yanlış bulduğunu belirterek durumdan tedirgin olduğunu söyledi. Bazı kişilerin “gerekirse tezek yakarız” açıklamalarını anlamsız bulduğunu ifade eden Kadıoğlu, bir saatlik elektrik kesintisinde bile hayatın durduğunu sözlerine ekledi.

Uğur Can ise “Fedakar bir millet olarak gerekirse elektrik sobasıyla ısınırız ama Ruslara muhtaç olmayız” diye görüş bildirdi. Azerbaycan’ın doğalgaz konusunda Türkiye’ye kapılarını açtığını söyleyen Can, Türkiye’nin sıkıntı yaşamayacağını düşündüğünü belirtti.

Bazı vatandaşlar Rusya ile yaşanan krizin çok yanlış olduğunu ve hayatımızı çok olumsuz etkileyeceğini dile getirirken, bazıları ise milli duyguların daha ağır basması gerektiğini, gerekirse bazı fedakarlıklarda bulunulması gerektiğini ifade etti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG