Erişilebilirlik

Rusya Dışişleri Bakanlığı: 'Suriye'yle İlgili Duruşumuz Değişmiyor'


Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova’nın Suriye politikasında herhangi bir değişiklik olmadığını açıkladı. Bakanlık bu açıklamayı, bakan yardımcısı Mihail Bagdanov’un Suriye’de muhaliflerin Beşar Esad’a karşı mücadeleyi kazanabileceğini söylemesinin üzerine yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada ayrıca Bogdanov’un Suriye konusunda gazetecilere herhangibir özel söyleşi ya da beyanat vermediği belirtildi.

Rus medyasına göre Mihail Bogdanov Esat’ın Suriye’de giderek kontrolü kaybettiğini, muhalif direnişçilerin zafer kazanmasının olasılık dışı olmadığını söylemiş, bu sözler, Suriye’nin en güçlü müttefiklerinden Rusya’nın Suriye Hükümeti’nin iki yıldır süren çatışmalardan sonra dağılmaya başladığını kabul etmesi olarak algılanmıştı.

Ancak Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında Bogdanov’un Suriye’deki muhaliflerin ve yabancı destekçilerinin Şam hükümetine karşı elde etmeyi tahmin ettikleri zafer iddialarına atıfta bulunduğu vurgulandı.

Öte yandan NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Esad’ı karamsar bir son beklediğini söyledi. Esad rejiminin çökmeye yaklaştığını kaydeden Rasmussen, Suriye liderinin devrilmesinin sadece zaman meselesi olduğunu belirtti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG