Erişilebilirlik

Rusya'dan Ukrayna'ya Askerleri Zehirleme Suçlaması


Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ukrayna’yı Rus askerlerini zehirlemekle suçladı. Rusya, Zaporijya bölgesindeki bazı askerlerinin Ukrayna tarafından Temmuz ayında zehirlendiğini öne sürüyor.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkiliyse iddialara, Rus askerlerinin kullanım süresi geçmiş konserve etleri yedikleri için zehirlenmiş olabileceklerini söyleyerek yanıt verdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, 31 Temmuz tarihinde çok sayıda askere yapılan testlerde botulinum B tipi zehirli madde tespit ettiklerini açıkladı.

Bakanlık açıklamasında, bunun bir kimyasal saldırı olduğuna dair tüm kanıtların ve test sonuçlarının hazırlandığını ve uluslararası kamuoyuna sunulacağını belirtti.

Açıklamada, kaç askerin zehirlendiği, mevcut durumlarının neler olduğu ve ne tür kanıtlar sunulacağına dair detay paylaşılmadı.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Gerashchenko, Telegram hesabından konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Rusya’nın zehirlenmeye ilişkin detay paylaşmadığını bahsi geçen türden bir zehirlenmenin konserve etlerin bozulması sonucu sık karşılaşılan bir durum olduğunu söyledi.

STÜDYO VOA

ABD’den İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümüyle ilgili taziye mesajı - 20 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG