Erişilebilirlik

Rusya'da Muhalefet Liderleri Gözaltına Alındı


Moskova’da polis izinsiz gösteri düzenleyen muhalefet eylemcilerine müdahale etti, aralarında önde gelen muhalefet liderlerinin de bulunduğu yaklaşık 40 kişiyi gözaltına aldı.

Tutuklanan muhalefet liderleri arasında Aleksei Navalny, Sergei Udaltsov, İlya Yaşin ve Ksenia Sobçak gibi isimler bulunuyor.

Muhalefet, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in artan nüfuzunu protesto etmek amacıyla bir yıl sürecek gösteriler düzenliyor.

Moskova’nın Lubyanka Meydanı’nda düzenlenen gösteriye aşırı soğuğa rağmen binlerce kişi katıldı. Rusya’nın resmi istihbarat dairesi Federal Güvenlik Servisi merkezinin yakınlarında düzenlenen gösteri yoğun polis gözetiminde geçti. FSB, eski Sovyet gizli servisi KGB’nin yerine kuruldu.

Moskova kent idarecileri gösteriye izin vermemişti.

Kremlin karşıtı gösterilerin başını çeken Navalny, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından soruşturma altında. Muhalefet lideri, hakkındaki bu suçlamaları reddediyor. Navalny suçlu bulunursa on yıl hapisle cezalandırılabilir.

Gösterilerin yapıldığı Lubyanka Meydanı, Sovyet döneminde siyasi baskı kurbanlarını anmak amacıyla dikilen Solovetsky Taşı adlı anıta da evsahipliği yapıyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG