Erişilebilirlik

Rusya'da Kömür Madeni Kazası


Rusya’nın Sibirya bölgesinde bir madende meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre en az 11 kişi hayatını kaybetti. Halen çok sayıda madencinin bulunduğu alanda patlama riski nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına ara verildiği belirtiliyor.

Rus TASS haber ajansının haberine göre, madendeki kömür tozunun alev alması üzerine işçilerin çalıştığı alan yoğun duman altında kaldı. RIA haber ajansına konuşan bir yetkili de madende patlama riski tespit edildiğini ve arama kurtarma çalışmalarına ara verildiğini söyledi.

Bölge Valisi Sergei Tsivilev, halen madende 35 işçinin daha bulunduğunu açıkladı. Şu ana kadar 11 işçi hayatını kaybetti. Vali, madendeki elektrik sisteminin çalıştığını, ancak çok derindeki bazı işçilerle henüz irtibat kurulamadığını söyledi.

Kurtarma çalışmaları sırasında madenden çıkarılan 10'dan fazla maden işçisinin hastanede tedavileri sürüyor. Yetkililer, 4 işçinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. İşçilerin yoğun dumandan zehirlendikleri belirtildi.

Olay anında madende yaklaşık 285 işçi olduğu, bunlardan en az 239’unun madenden çıkmayı başardığı ifade ediliyor. Kazanın nasıl meydana geldiği konusundaysa henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin de kazanın ardından Acil Durumlar Bakanı’nı çalışmaları yönlendirmesi için bölgeye gönderdi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG