Erişilebilirlik

Rusya'da Düşen Uçakta Kurtulan Olmadı


Antonov AN-26 tipi uçak
Antonov AN-26 tipi uçak

Rusya’nın doğusundaki Kamçatka Yarımadası üzerinde radardan kaybolan bir uçağın denize düştüğü açıklandı. Uçakta bulunan 28 kişiden kurtulan olmadığı bildirildi.

Antonov An-26 tipi iki motorlu pervaneli uçakla, bölgenin başkenti Petropavlovsk’tan Palana’ya gitmek üzere havalandıktan sonra yarımada üzerinde bağlantı kesildi. Rus Interfax haber ajansı, uçağın görüş mesafesinin kısa olduğu şartlarda iniş yapmaya hazırlanırken bir yamaca çarptığının düşünüldüğünü aktardı.

Rusya Sivil Havacılık İdaresi, uçağın düştüğü bölgeye gönderilen arama-kurtarma helikopteri ve kara ekiplerinin uçağın enkazının bulunduğu bölgeye ulaştığını açıkladı.

Bakanlık açıklamasına göre uçakta 22 yolcu ve 6 mürettebat bulunuyordu. Uçağın kalkış yaptığı köyün muhtarı Olga Mokhireva’nın da uçağın yolcuları arasında olduğu açıklandı.

Interfax haber ajansı, uçakla iletişimin kaybolduğu bölgede bulutlu bir havanın olduğunu bildirdi. TASS haber ajansı da düşen AN-26 tipi uçağın yapım yılının 1982 olduğunu duyurdu.

Rus sivil havacılık güvenlik standartları son yıllarda iyileşme gösterse de özellikle ülkenin uzak bölgelerinde eski uçaklar hala kazalara neden olabiliyor.

Sovyetler Birliği döneminden kalma uçaklar, bazı ülkelerde halen orduda ve sivil hava taşımacılığında kullanılıyor ve ölüme neden olan kazalara yol açabiliyor. 2012 yılında Antonov-28 modeli uçak Kamçatka'da bir ormana düşmüş, kazada 10 kişi hayatını kaybetmişti. Uzmanlar, kazanın meydana geldiği zamanda uçağın her iki pilotunun da içkili olduğunun ortaya çıkarıldığını kaydetmişti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG