Erişilebilirlik

Rusya'da Askeri Casusluk Davasında Hapis Cezası


Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in Kuzey Filosu'nu ziyaretinden bir kare
Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in Kuzey Filosu'nu ziyaretinden bir kare

Rusya, askeri sırları Amerika Merkezi İstihbarat Teşkilatı'na (CIA) verdiği gerekçesiyle bir kişiyi 13 yıl hapse mahkum etti. Yuri Eschenko isimli kişi, Rusya’nın Kuzey Filosu'na dair sırları Amerika’ya vermekle suçlanıyordu.

Rusya Federal Güvenlik Dairesi tarafından yapılan açıklamada Eschenko’nun yargılandığı mahkeme tarafından suçlu bulunduğu ve 13 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Eschenko’nun suçunu kabul ettiği ve pişman olduğunu söylediği ifade edildi, ancak avukatı konuya ilişkin bir değerlendirme yapmadı.

Yuri Eschenko’nun Severomorsk kasabasında Rusya’nın Kuzey Filosu tarafından kullanılan elektronik radyo sistemlerini üreten bir şirkette çalıştığı biliniyor.

Rusya Federal Güvenlik Dairesi, Eschenko’nun filonun kullandığı silah sistemleriyle ilgili belgeyi kopyaladığının tespit edildiğini açıkladı. Bilgileri 2015 ve 2017 yılları arasında kopyalayan Eschenko, bunları satmakla suçlandı.

Eschenko’nun 2019 yılında CIA’le irtibata geçtiğinin tespit edildiği, bu yıl Temmuz ayında da tutuklanarak yargılamasının başlandığı belirtildi.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG