Erişilebilirlik

Rusya Bombardımanında En Az 13 Can Kaybı


Rusya’nın bombardımanı sonucu Ukrayna’nın Dnipropetrovsk bölgesinde en az 13 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda 20’den fazla binanın da ağır hasar aldığı belirtiliyor.

Ukrayna’nın Zaporijya nükleer santrali yakınlarındaki şehire yönelik Rus bombardımanı ağır hasara ve can kayıplarına neden oldu. Bölge valisi, yapılan saldırı neticesinde, şehrin enerji nakil hatlarının da zarar gördüğünü, binlerce kişinin elektriksiz kaldığını söyledi.

Zaporijya nükleer santrali çevresinde bombardımanlar santralin güvenliği açısından da ciddi risk yaratıyor. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu da kısa bir süre önce yaptığı açıklamada, santralin ciddi anlamda tehlike arz etmeye başladığını duyurmuştu.

Şehirde bombardıman neticesinde zarar gören binalar arasında, iki okul, bir konser salonu ve belediyeye ait binaların da bulunduğu belirtiliyor.

Kırım'daki üste patlama

Ukraynalı yetkililer ayrıca Rusya’nın son olarak 2014’te ilhak ettiği Kırım’daki Rus askeri üssünde bir dizi patlama olduğunu iddia etti. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Kırım şehri üzerinde patlamadan kaynaklı olarak yoğun bir duman bulutu görülüyor.

Rusya, üsteki patlamanın bir saldırı neticesinde değil, askeri mühimmatın kendi kendine infilak etmesi sonucu olduğunu duyurdu. Olayda en az bir kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski de son olarak yayınladığı video mesajında, doğrudan bu patlamaya değinmedi ancak Kırım’ın yeniden Ukrayna toprağı olacağını, Kırım olmadan Karadeniz kıyılarının güvende olmayacağını söyledi.

Öte yandan Rus ordusundan yapılan açıklamada, Ukrayna'ya Almanya tarafından verilen Gepard uçaksavar sisteminin vurularak etkisiz hale getirildiği iddia edildi. Rusya ayrıca Ukrayna tarafından fırlatılan 7 HIMARS füzesinin de imha edildiğini öne sürdü. Reuters haber ajansı, bu bilgilerin henüz bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmadığı bilgisini paylaştı.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG