Erişilebilirlik

Rusya Afganistan'a Yardım Göndermeyi Planlıyor


Kabil
Kabil

Rusya, Afganistan’da insani yardım göndermeyi amaçlıyor. Gönderilecek malzemeler arasında gıda ve tıbbi malzemelerin bulunacağı ifade ediliyor.

Rus haber ajansı RIA’nın Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasına dayandırdığı haberine göre Rusya, Afganistan’a gıda ve ilaç yardımında bulunacak. ABD ve uluslararası güçlerin Afganistan’dan çekilmesinden sonra ülkeye yapılan yardımlar, Taleban’ın denetimi ele almasıyla birlikte durdu.

Genel olarak yapılan yabancı yardımlarla ayakta duran ülkede son haftalarda yaşanan kaosun ardından çok daha fazla insanın gıda ve ilaç yardımına muhtaç haline geldiğine dikkat çekiliyor. Bu konuda Birleşmiş Milletler de Afganistan’da mevcut durumda bir insani kriz yaşanmaması için en az 600 milyon dolarlık kaynağa ihtiyaç olduğunu belirterek geçtiğimiz günlerde bir yardım konferansı düzenlemişti.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths de Kabil’e giderek insani yardımların devamı konusunda Taleban yetkilileriyle biraraya gelmişti.

BM verilerine göre Afganistan’da nüfusun yarısına denk gelen 18 milyon insan, hayatta kalabilmek için insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG