Erişilebilirlik

Rusya ABD’yi Suçlamak İçin Video Oyun Görüntüsü Kullandı


Rusya Savunma Bakanlığı Twitter hesabından bu hafta başında “çürütülemez delil” başlığıyla bir fotoğraf yayınlandı. Bakanlık bu fotoğrafa dayanarak Amerika’nın Suriye’deki IŞİD militanlarına yardım ettiğini iddia ediyordu. Ancak fotoğrafın bir video oyunundan alınan ekran görüntüsü olduğu anlaşıldı.

Salı günü atılan Tweet’te Amerikan kuvvetlerinin, Ebu Kemal’den kaçan IŞİD militanlarını Rusya’nın düzenlediği hava saldırılarından korumak için hava kalkanı oluşturdukları iddia ediliyordu.

Ancak kanıt olduğu iddiasıyla yayılan fotoğrafın “AC-130 Gunship Simulator: Special Ops Squadron” adlı bilgisayar oyunundan bir görüntü olduğu ortaya çıktı.

Pentagon, Rusya’nın suçlamalarını kesin bir dille yalanladı. Fotoğrafın gerçek olmadığının ortaya çıkmasıyla Rusya Savunma Bakanlığı attığı Tweet’i sildi.

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth McKenzie konuyla ilgili olarak, “Bir olayın gerçek olduğu konusunda ısrar etmek, onu gerçek hale getirmez. Israr etmeye devam etmenin de eski video oyunlardan görüntüler bulup çıkarmanın da bir faydası olmaz” dedi.

IŞİD’le Mücadele Koalisyonu Sözcüsü Albay Ryan Dillon ise Rusya’nın iddiasının ancak Suriye’de yürüttüğü hava kampanyası kadar gerçek olduğunu söyledi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG