Erişilebilirlik

Rüşvet Operasyonu mu Siyasi Operasyon mu?


Türkiye güne İstanbul merkezli beş ilde yapılan rüşvet operasyonu ile uyandı. İstanbul’la birlikte İzmir, Adana, Şırnak ve Kocaeli’de yapılan operasyonda, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’nın haklarında gözaltı kararı aldığı 224 kişiden 160’ı gözaltına alındı.

Bu kişilerin Kadıköy Belediyesi sınırları içinde rüşvet almak, rüşvet vermek, rüşvete aracılık etmek, resmi belgede sahtecilik yapmak suçlarını işledikleri iddia ediliyor.

Operasyonun merkezinde bulunan Kadıköy Belediyesi’nde mali şube polisleri hiçbir arama faaliyetinde bulunmazken, şüpheliler evlerinde gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan 54 kamu görevlisinden 41’inin Kadıköy Belediyesi personeli olduğu ifade ediliyor.

VOA Türkçe’nin edindiği bilgilere göre, belediye personeli dışında, bar sahibi, kasap, hafriyat şirketi sahibi kişiler de şu anda gözaltında.

‘‘Bu siyasi operasyon, yarın başka bir belediyeye de yapılabilir’’

Başkanı olduğu belediye odaklı operasyona rağmen bugünkü gündemini değiştirmeyen ve Türkiye Eğitim Vakfı ve Kadıköy Gönüllüleri ile birlikte başlattığı ‘‘Okutan Kadıköy’’ burs kampanyasının lansmanına katılan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, bu gözaltı kararlarını ‘‘siyasi operasyon’’ olarak değerlendirirken, üst düzey hiçbir belediye yetkilisi için yakalama kararı çıkarılmadığının altını çizdi.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı
Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı

VOA Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Odabaşı, ‘‘Dört başkan yardımcımla beraberim, belediye meclis üyelerim buradaydı. Kadıköy Belediye’sinde Cumhuriyet Halk Partili hiç kimse, zabıta müdürü gözaltına alınmamıştır. Bu bir siyasi operasyondur. Bu işin merkezinde yalnız Kadıköy Belediyesi değil tüm Cumhuriyet Partili belediyelerin olduğunu genel başkanımız ısrarla söylüyor. Bugün bize yapıldı, yarın bir başka belediyeye yapılabilir. Bizim verilmeyecek hiçbir hesabımız yok. Ben Şerdil Dara Odabaşı olarak Kadıköy halkının hakkını korumaya, çıkarlarını savunmaya dün nasıl yaptıysam bundan sonra da buna devam edeceğim. Bu operasyonlar devam edebilir. Buradan nasıl bir rant elde etmeye çalışıyor siyasi iktidar, onu bilmiyorum. Ama şunu biliyorum ki; biz mücadeleden kaçan bir siyasi gelenekten gelmiyoruz, Kuvayı Milliye’den geliyoruz. Sonuna kadar direnmeye devam edeceğim’’ dedi.

Odabaşı, Kadıköy Belediyesi’ne dönük rüşvet operasyonunu Atatürk Havalimanı'nın yıkılmasını, CHP liderinin SADAT'ın önüne gidip hesap sormasını, Canan Kaftancıoğlu’nun mahkumiyet kararını ve Ekrem İmamoğlu’nun 1 Haziran’daki duruşmasını unutturmayı hedefleyen bir siyasi operasyon olduğunu söyledi.

Rüşvet Operasyonu mu Siyasi Operasyon mu?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00

Seyit Torun: ‘‘Belediyemize yönelik itibarsızlaştırma çabası’’

Kadıköy Belediyesi ve Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’na partisinin genel merkezinden de destek geldi.

CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yazılı bir açıklama yaparak bu sabah yapılan rüşvet operasyonunu karalama kampanyası olarak niteledi.

Torun, ‘‘İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından beş ilde yürütüldüğü açıklanan, Kadıköy Belediyemiz’in bazı çalışanlarının da dahil edildiği soruşturma süreci, CHP’li belediyelere karşı yürütülen algı operasyonlarının yeni bir halkasıdır. Belediye yönetimi ile hiçbir ilgisi bulunmayan, belediye binalarında herhangi bir arama-tarama yapılmayan, sadece bazı çalışanlar hakkındaki kişisel şikayetlerden ibaret olan bir süreci, belediyede yolsuzluk operasyonu yapılıyormuş gibi gündeme getirmek, belediyemize yönelik itibarsızlaştırma çabasından başka bir şey değildir. Hal böyleyken, gerçek dışı bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya çabalamak, son dönemlerini yaşayan iktidarın acizliğinden ibarettir, karalama kampanyasıdır. Bu girişimin, milli servetimiz olan Atatürk Havalimanı’na ihanet edildiği günlerle aynı tarihe denk getirilmesi de kamuoyunun takdiridir’’ dedi.

Operasyondan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu sorumlu tutan Seyit Torun, hiçbir CHP’li belediye başkanının bu korkutma çabalarına boyun eğmeyeceğini belirtti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG