Erişilebilirlik

Rus ve Suriye Bombardımanı 45 Kişinin Ölümüne Yol Açtı


Rus ve Suriye uçakları ülkenin doğusundaki Kuriye kasabasına düzenledikleri saldırıda en az 45 kişinin ölümüne yol açtı.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü, Deyrizor iline bağlı bu kasabanın Irak sınırı yakınlarında bulunduğunu ve IŞİD’in kontrolu altında olduğunu bildirdi.

Rusya Eylül 2015’ten bu yana Esat rejimine bağlı güçlere hava desteği veriyor.

Öte yandan Suriye Demokratik Güçleri de Menbiç’te ilerlemelerini sürdürüyor. Koalisyondan hava desteği alan birleşik Arap ve Kürt güçleri, Menbiç içinde IŞİD militanlarıyla çarpıştı.

SDG kentin eteklerinde bulunan bir silo kompleksini ele geçirirken bir yandan da kentin güney ucundan baskısını sürdürüyor.

Menbiç, Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e ikmal sağlayan koridor üzerinde bulunuyor. Kentin ele geçirilmesiyse, cihatçı örgüte ağır darbe vuracak.

Öte yandan, Suriye’nin kuzeyinde yüzlerce Kürt çatışmalarda iki ateş arasında kalırken aralarında ölen ve yaralananlar oldu.

Yaklaşık 900 Kürt, üç hafta önce Halep ilinde IŞİD tarafından rehin alınmıştı. Bir taraftan da Menbiç’te çatışmaların artmasıyla birlikte insanlar kitleler halinde bölgeden kaçmaya başladı.

Suriye’de Mart 2011’de iç savaşın başlamasından bu yana ülkede 280 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Milyonlarca Suriyeli ülkeden kaçarken, iç savaş, küresel güçlerin çarpıştığı biri savaş alanı haline gelmiş durumda.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG