Erişilebilirlik

Rus Sözcü: 'İdlib’de Durum Hızla Kötüleşiyor'


Rusya Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmeden önce İdlib’deki duruma ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık sözcüsü Maria Zaharova, Suriye’de rejim karşıtı muhalif grupların bulunduğu son kale konumundaki İdlib’de durumun hızla kötüleştiğini belirtti.

Rus sözcü düzenlediği basın toplantısında İdlib’in neredeyse tamamen El Kaide’nin Suriye kolu olarak bilinen El Nusra militanlarının kontrolunda olduğunu söyledi. Zaharova, “Bölgede devam eden provokasyonlar sivillere, Suriye askeri personeline ve Rusya’nın Hmeymim hava üssüne yönelik tehdit oluşturuyor” diye konuştu.

“Suriye jeopolitik hesaplaşmaların görüldüğü bir arena olmamalı”

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün gündeminde İsrail’in Pazartesi günü Suriye’de İran’a ve onun desteklediği Lübnan Hizbullahı’na ait noktaları hedef alan saldırıları da vardı.

Rus sözcü, İran’ı kendisine yönelik en büyük tehdit olarak gören İsrail’in Suriye içindeki hedeflere yönelik hava saldırılarının sorulması üzerine “Egemen bir devletin topraklarına yönelik keyfi hava saldırıları durmalı” dedi.

Sözcü Zaharova, bu tür saldırıların bölgede gerilimi arttırdığını ve bölgede İsrail dahil hiçbir ülkenin çıkarına olmadığını belirtti. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü “Yıllardır silahlı çatışmanın yaşandığı Suriye’nin jeopolitik hesapların görüldüğü bir arenaya dönüşmesine izin vermemeliyiz” dedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG