Erişilebilirlik

Rus Silahlarının En İyi Müşterisi Çin’in Komşuları


Tasarım aşamasındaki Rus savaş uçakları
Tasarım aşamasındaki Rus savaş uçakları

Devlet silah şirketi Rosoboronexport, 2011'de satışların yüzde 43’ünün Çin’in güçlenmesinden kaygı duyan Asya ülkelerine yapıldığını açıkladı

Malezya’daki uluslararası silah fuarına katılan şirket, bölge ülkelerine yaptığı satışları daha da artırmaya çalışıyor.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırma Merkezi, geçen ay, tüm dünyadaki silah satışlarının yüzde 44’ünün Asya-Büyük Okyanus ülkelerine yapıldığını açıklamıştı.

2007 ile 2011 yılları arasında en fazla silah satın alan ülkeler sırasıyla Hindistan, Güney Kore, Pakistan, Çin ve Singapur.

Rus askeri gözlemci Maksim Pyatuşkin’a göre bu ülkelere silah satışlarının artmasının başlıca nedeni Çin’in giderek artan ekonomik ve askeri gücü.

Rus uzman bu ülkelerin ordularını modernleştirmeye çalıştığını ve çoğu zaman silah ihtiyaçlarını Rusya’dan karşıladıklarını söyledi. Rus silahlarının teknolojik yönden Çin yapımı silahlardan daha ileri olduğunu savunan Pyatuşkin fazla parası olmayan ülkelerin bile stratejik silahlarını yenilediğini, uzun dönemli yatırım yaptığını belirtiyor.

Rosoboronexport Genel Müdür Yardımcısı, Singapur’da yaptığı açıklamada, ülkesinin Hindistan’dan Mi-17 tipi 17 savaş helikopteri siparişi aldığını bildirdi.

XS
SM
MD
LG