Erişilebilirlik

Rus Gazeteci ABD Sözcüsünü Öfkelendirdi


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby

Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın dünkü günlük olağan basın toplantısına, Basın Sözcüsü John Kirby ile Rusya hükümetinin desteklediği RT (Russia Today) televizyonunun muhabiri Gayane Chichakyan’ın tartışması damga vurdu.

Dün yapılan basın toplantısı sırasında Chichakyan’ın soruları karşısında Dışişleri Basın Sözcüsü John Kirby sert bir tavır takınarak bir anda toplantı salonunun havasını değiştirdi. Chichakyan’ın ilk sorusu Amerika’nın Türkiye’nin Musul’da Bağdat hükümetinin onayı dışında bulunan birliklerini destekleyip-desteklemediği üzerineydi. Kirby, “Biz bu konuyu daha önce halletmedik mi?” diyerek karşılık verdi ve Türkiye ile Irak’ın kendi aralarında bu konuyu çözmeye çalıştığını, diyalog halinde olduklarını ve bunu desteklediklerini belirtti.

Muhabir, Kirby’nin Türkiye’nin Irak’ta bulunması hakkında yorum yapmadığını ve bunun Amerika’nın İncirlik Üssü’nü kullanması nedeniyle mi olduğunu sordu ve Kirby, “İşte şimdi esas sormak istediğin yere geldin” diye imalı bir yorumda bulundu.

İkili arasında soru-cevap aralarında da gergin atışmalar devam etti. Chichakyan’ın ısrarla aynı konu üzerine sorular sorması üzerine Kirby, “Bir başka saçma soru” diye tepki verdi ve muhabirin, konuyu çarpıttığını söyleyip, “Bu çok aptalca” yorumunda bulundu.

Irak hükümetinin bağımsız ve egemen karar alma hakkı olduğunu ve Musul’daki Türkiye-Irak gerginliğini iki ülkenin birlikte çözmeye çalıştığı ve bunu desteklediklerini pek çok kez yineleyen Kirby, Chichakyan’ın sorduğu sorulardan utanması gerektiğini belirtti. RT televizyonunun Rusya hükümetine eleştirel sorular soramadığı konusunda da eleştirdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG