Erişilebilirlik

Rusya Dışişleri Bakanı Suriye'de Güvenli Bölge Konusunda Konuştu


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Suriye, Amerika'yla INF anlaşmasının devamı ve Moskova'da tutuklanan Amerikalı eski Deniz Kuvvetleri Mensubu Whelan hakkında açıklamalarda bulundu
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Suriye, Amerika'yla INF anlaşmasının devamı ve Moskova'da tutuklanan Amerikalı eski Deniz Kuvvetleri Mensubu Whelan hakkında açıklamalarda bulundu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Lavrov, Suriye topraklarında bir güvenli bölge oluşturulması konusunda da ülkesinin görüşlerini aktardı. Lavrov, güvenli bölge konusunda Türkiye de dahil Suriye ve tüm komşularının güvenliğinin gözetileceğini ifade etti.

Lavrov, Amerika ile Rusya arasında 1987 yılında imzalanan ‘Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler’ anlaşması olarak bilinen INF anlaşmasının korunması için Rusya’nın ABD'yle çalışmaya hazır olduğunu söyledi. Rus Dışişleri Bakanı bu noktada Washington’un da gerekli sorumlulukları almasını umduğunu belirtti.

ABD yönetimi bir süre önce Rusya’nın yeni geliştirdiği füzelerle 1987 yılında imzalanan anlaşmayı ihlal ettiğini öne sürdü. Söz konusu anlaşma tarafları Avrupa’da konuşlu orta ve kısa menzilli nükleer başlık taşıyacak füzeler geliştirmekten alıkoyuyor.

Rusya tarafıysa Amerika’nın suçlamalarını reddediyor ve geliştirilen füze menzillerinin anlaşmaya uygun olduğunu belirtiyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ayrıca Moskova’da gözaltına alınan Amerika Deniz Kuvvetleri eski mensubu Paul Whelan ile ilgili de konuştu. Lavrov, casuslukla suçlanan Whelan’ın, Moskova’daki otel odasında yasadışı faaliyette bulunurken yakalandığını söyledi. Whelan, 28 Aralık tarihinde Moskova’da, casusluk faaliyetinde bulunduğu suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Whelan’ın ailesiyse kendisinin bir arkadaşının düğün törenine katılmak üzere Rusya’ya gittiğini söyledi. Whelan casusluk yapmaktan suçlu bulunursa 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG