Erişilebilirlik

Rus Askeri Personeli Venezuela'dan Çekildi mi?


Caracas Simon Bolivar Uluslararası Havalimanı'nda Rusya bayraklı bir devlet uçağı
Caracas Simon Bolivar Uluslararası Havalimanı'nda Rusya bayraklı bir devlet uçağı

Amerika Başkanı Donald Trump, Rusya’nın Venezuela’daki personelini geri çektiğini Amerika’ya bildirdiğini söyledi. Ancak Rusya ve Venezuela tarafı bu iddiayı reddetti. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov yaptığı açıklamada, Amerika Başkanı Trump'ın bu bilgiyi nereden aldığını bilmediğini büyük ihtimal gazete haberlerine dayandığını söyledi. Peskov bu tarz gazete haberlerini Rusya’nın daha önce de yalanladığını hatırlattı.

Moskova’nın personelini geri çekmesinin Rusya’nın Maduro’ya verdiği destekte geri adım olarak nitelendiriliyor. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya Çin, Rusya ve Türkiye net olarak destek veriyor. Ancak aralarında Amerika’nın da bulunduğu 50’den fazla ülke muhalif lider Juan Guaido’yu Venezuela’nın geçici devlet başkanı olarak tanıyor.

Wall Street Journal gazetesinde yer alan bir haberde de Rusya ordusunun çalıştığı sözleşmeli firmalardan biri olan Rostec’in Venezuela’daki 1000 kadar personelini 20-30 kişiye kadar düşürdüğünü iddia etti. Söz konusu şirket Moskova’yla Caracas arasındaki işbirliği kapsamında son birkaç yıldır Venezuela ordusuna eğitim veriyor.

Ancak Başkan Donald Trump’ın yaptığı ‘Rusya personelini Venezuela’dan çekti’ açıklaması, Rus haber ajansı Interfax tarafından yalanlandı. Interfax, adı açıklanmayan bir Venezuelalı yetkiliye dayandırdığı haberinde Rusya ve Venezuela arasındaki askeri işbirliğinin devam ettiğini bildirdi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG