Erişilebilirlik

Rus Askeri Kamışlı’da


Kamışlı’nın, PKK bağlantılı PYD ile Esad rejimi güçlerinin elinde bulunması Ankara’da endişeyle karşılanıyor. (Credit: Z. Omar/VOA)
Kamışlı’nın, PKK bağlantılı PYD ile Esad rejimi güçlerinin elinde bulunması Ankara’da endişeyle karşılanıyor. (Credit: Z. Omar/VOA)

Geçen Eylül sonundan bu yana Suriye’deki Beşar Esad rejimine muhalif gruplara hava akınları düzenleyen Rusya, Türkiye sınırındaki Kamışlı’ya kara gücü gönderdi.

Kamışlı’nın, PKK bağlantılı PYD ile Esad rejimi güçlerinin elinde bulunması Ankara’da endişeyle karşılanırken, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Rus askerlerinin Kamışlı’da olduğunu doğruladı.

Çeşitli basın-yayın organları Rusya’nın Kamışlı’ya yüz askerle mühendislerden oluşan bir teknik heyet gönderdiğini haber verirken, ayrıca yerel kaynaklar da bu haberleri doğruladılar. Moskova’nın, Kamışlı’daki uluslararası havaalanının kapasitesini Rus savaş ve kargo uçaklarının kullanabileceği biçimde güçlendirmeyi hedeflediği kaydedildi. Rusya’nın bu amaçla asker ve mühendis yolladığı ifade edildi.Rus askerleri, Kamışlı’nın güneyindeki Terteb Tepesi’nde bulunan Suriye askeri birliğine götürüldü. Ayn askeri tesiste, anti-radar sistemleriyle topçu taburları bulunuyor.

“Birlikte hareket ediliyor”

Hürriyet gazetesi, Türk istihbarat kaynaklarının Kamışlı’ya Rus askerlerinin gönderildiğini doğruladığını haber verdi. Anadolu Ajansı ise, Rus askerlerinin rejim güçlerinin elinde bulunan bölgelerde konuşlandırılmasının beklendiğini bildirdi. Rus uçakları halen Lazkiye’deki Humeymim Hava Üssü’nde bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise şöyle dedi: “Kamışlı’da rejim güçleriyle birlikte belli bir Rus askeri varlığının söz konusu olduğu doğru. Kamışlı’da, rejim güçleri, Rus askerleri ve PYD birlikte hareket ediyorlar.”

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG