Erişilebilirlik

Rum Lider Akıncı ile Görüşmesini İptal Etti


Kıbrıs Rum kesimi lideri Nicos Anastasiadis, Cuma günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile olan görüşmesini iptal etti ve Dünya İnsani Yardımlar Zirvesi için bulunduğu Türkiye ziyaretini de kısa kesti.

Anastasiadis, kararına gerekçe olarak Akıncı’nın Türkiye’deki zirvede devlet başkanı gibi karşılanmasını gösterdi. Anastasiadis, Türkiye’deki Dünya İnsani Yardım Zirvesi için bulunduğu Türkiye’de zirve çerçevesinde düzenlenen akşam yemeğine Mustafa Akıncı da davet edilince katılmadı.

Dolaylı olarak Birleşmiş Milletler’i eleştiren Rum hükümet sözcüsü Nikos Christodoulides, Akıncı ile Cuma günü buluşmak için uygun ortamın olmadığını söyledi.

Bununla birlikte Christodoulides, Anastasiadis’in barış sürecine bağlı olduğunu söyledi. Olay, Kıbrıs sorununun karışık ve hassas konu olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Avrupa Birliği içinde Rum tarafı adanın tamamını temsil ediyor ve Türk tarafı ile eşit statüde görünmek istemiyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sadece Türkiye tarafından tanınıyor.

Anastasiadis ve Akıncı Ada’nın birleşmesi için birleşme görüşmelerini yürütüyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG