Erişilebilirlik

Rolling Stone’a Tepki Büyüyor


Rolling Stone dergisinin Boston’daki bombalı saldırının sorumlularından Cohar Tsarnaev’i kapak konusu yapmasına tepki gösteren Bostonlu bir polis kendi çektiği “operasyon anı” fotoğraflarını basına sızdırdı.

Polis fotoğrafçısı Sean Murphy’nin fotoğrafları, Tsarnaev’in güvenlik kuvvetlerince yakalandığı anları gösteriyor.

Murphy bu fotoğrafların Rolling Stone’un ‘allayıp pullayarak’ yayınladığı Tsarnaev’i değil, Boston bombacısının gerçek yüzünü yansıttığını söyledi. Murphy, derginin Tsarnaev’i kapak konusu yaparak yanlış mesaj verdiğini söyledi.

Tsarnaev’i, ‘şeytan’ olarak tanımlayan Murphy, Rolling Stone dergisinde yayınlanan fotoğraflarda terörün yüzünün gözalıcı hale getirildiğini savundu.

Boston Dergisi’nde yayımlanan fotoğraflarda Tsarnaev’in polis tarafından saklanmakta olduğu bir teknenin içinden çıkarılıp teslim olduğu anlar yer alıyor. Polis tarafından çekilen fotoğraflarda, keskin nişancının tüfeğinin lazer ışığı yansıyan, kanlar içinde ve dağılmış bir Tsarnaev var.

Massachusetts Eyaleti polis teşkilatı sözcüsü, fotoğrafların basına verilmesini onaylamadıklarını ve Sean Murphy hakkında görevini ifşa ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Murphy bu nedenle de bir gün süreyle görevden uzaklaştırıldı.

Rolling Stone dergisinin Tsarnaev’i, bir rock yıldızı gibi kapağına taşıması Amerika’da büyük yankı uyandırdı. Binlerce kişi Facebook ve twitter üzerinden dergiyi eleştirdi ve dergiyi boykot edeceklerini söyledi.

Bazı dükkanlar dergiyi satmayı reddetti.

Rolling Stone yetkilileri ise bir açıklama yaparak kararlarını savundular ve dergi olarak her zaman en önemli siyasi ve kültürel konuları “ciddi ve sorumluluk” anlayışı içinde okuyucuları için takip ettiklerini bildirdiler.

Dergi bugün satışa çıktı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG