Erişilebilirlik

Rohingya Müslümanları Obama’nın Gündeminde


Başkan Barack Obama’nın Myanmar (Burma) Cumhurbaşkanı’yla karşılıklı görüşmesinde Myanmar vatandaşlığı verilmeyen Müslüman etnik grup Rohingya’nın karşı karşıya kaldığı sorunları gündeme getirmesi bekleniyor

Güneydoğu Asya Ülkeleri Zirvesi’ne ev sahipliği yapan Myanmar’da bulunan Başkan Barack Obama, ülkede ‘yeni bir gün’ doğduğunu, ancak reform sürecinin devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes, Başkan Obama’nın Myanmar Cumhurbaşkanı’yla karşılıklı görüşmesi sırasında ülkedeki siyasi reformların yavaş ilerlemesine dair duyduğu kaygıları dile getireceğini belirtti.

2011 yılında iktidarı devralan sivil hükümet, eski adı Burma olan Myanmar’daki askeri yönetime son verdi, ancak ülkede etnik azınlıklara yönelik insan hakları ihlalleri dahil birçok sorun da su yüzüne çıktı.

Başkan Obama’nın Myanmar vatandaşlığı verilmeyen Müslüman etnik grup Rohingya’nın karşı karşıya kaldığı sorunları gündeme getirmesi bekleniyor.

Perşembe günü Burma’nın en büyük kenti Yangon’a geçecek olan Başkan Obama, burada Nobel Barış Ödülü sahibi insan hakları savunucusu Aung San Suu Kyi’yle görüşecek.

Güneydoğu Asya Ülkeleri Zirvesi’ne ilk kez ev sahipliği yapan Myanmar’ın bölge için kritik önem taşıyan konularda somut bir liderlik örneği sergilediğini kaydeden Başkan Obama, Amerika, Çin, Rusya, Hindistan ve Güneydoğu Asya ülkelerinin yer aldığı Doğu Asya Zirvesi’ne de katılıyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG