Erişilebilirlik

Robot Teknolojisi Büyük İlerlemelerin Eşiğinde


Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte kısa süre önce imkansız olduğunu düşündüğümüz icatlar artık günlük yaşantımızın ayrılmaz parçası haline geldi. Robot teknolojisi de büyük ilerlemelerin eşiğinde. Ancak bu tür teknolojik değişikliklerin devamı için genç beyinlerin bu alana yönlendirilmesi büyük önem taşıyor.

Washington’daki Ulusal Yapı Müzesi’nde düzenlenen bu etkinlikte olduğu gibi birçok yaş grubundan çocuklar geleceğin teknolojisini bugün yaşıyor.

Anthony Nunez, ”Çocukların bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına ilgisini çekmek için robotları kullanıyoruz," diyor.

Washington’daki ‘Infamous Robotics’in sahibi Anthony Nunez çocukların teknoloji alanına ilgi duyması için bu etkinliği düzenleyenlerden: ”Çocuklara robot yapımında ne gibi aşamalar olduğunu öğretmek için robotların kendisinden ve parçalarından yararlandık. Çocukların eğlenceli anılarının eğitime katkıda bulunması çok önemli.”

Jim Moran, ”Gençlerin enerjisini, ilgisini ve becerilerini robot teknolojisine yönlendirmek için onların içindeki cevheri ortaya çıkarıp işlemek gerekiyor,” diyor.

Kongre Üyesi Jim Moran teknolojinin ve bu alana bağlı istihdamın ateşli destekçilerinden: ”Yaratıcı beyinlere yatırım yapmaya çok genç yaşta başlamalıyız. Bu iş, insan beyninin bir sünger gibi herşeyi emdiği aşamada başlamalı.”

Max Burns, ”Gelecekte oyuncakların nasıl olacağını öğrendim,” diyor.

Pennsylvania Üniversitesi öğrencisi Quentin Lindsey, robotları farklı işleri yapmaları için programlıyor.

Lindsey’nin başka amaçları da var: ”Robot teknolojisinde bir sonraki büyük adımı atabilmek için yapay us ayarında bir sıçrama yapmamız gerekiyor. Örneğin, robotun daha önceden yapmayı bildiği becerilerin üzerine, en az seviyede insan katkısıyla, yenilerini eklememiz gibi.”

Lindsey’e göre bu, gelecek nesillerin teknolojiye şimdiden katkı sağlaması anlamına geliyor: ”Gençlerin teknolojiyi erken yaşlarda sevmesini sağlamak ve bu sevgiyi lise ve üniversite çağlarında da sürdürmek çok önemli.”

Çocukların ne kadar öğrendiği önemli değil. Asıl önemli olan iyi vakit geçirmiş olmaları ve belki de gelecekteki büyük buluşların tohumlarının bu beyinlere atılmış olması.




XS
SM
MD
LG