Erişilebilirlik

Ünlü Aktör Robert de Niro Yeni Filmi 'Stone'la Yine Gündemde


Ünlü Aktör Robert de Niro Yeni Filmi 'Stone'la Yine Gündemde
Ünlü Aktör Robert de Niro Yeni Filmi 'Stone'la Yine Gündemde

Yönetmen John Curran, yeni filmi ‘Stone’da Robert De Niro ve Edward Norton’u biraraya getiriyor. Filmde hayatları kontroldan çıkan kişilerin zaaflarıyla yüzleşmek zorunda kalmaları konu ediliyor

Yönetmen John Curran, yeni filmi ‘Stone’da Robert De Niro ve Edward Norton’u biraraya getiriyor. Filmde hayatları kontroldan çıkan kişilerin zaaflarıyla yüzleşmek zorunda kalmaları konu ediliyor.

Kundakçılıktan hüküm giyen 'Stone' lakaplı Gerald Greeson’un serbest bırakılması, tahliye memuru Jack Mabry’nin elinde. Jack sürekli olarak, ”Başkalarına hiç kötülük yaptın mı?” sorusunu soruyor. 30 yıl hukuka hizmet eden, dürüstlük timsali, dindar Jack aslında karısına kötü davranıyor.

Jack’in sorunlu evliliği Stone’un genç ve güzel karısı Lucetta’yla ilişki yaşamasıyla iyice sarsılıyor.

Robert De Niro, canlandırdığı içe dönük Jack karakterini şöyle anlatıyor: ”Kadının baştan çıkarıcı gücüne kapılmak İncil’de yer alan klasik günaha girme hikayesi. Benim içinse daha çok ahlaki bir hikayeydi.”

Stone’un, karısı Lucetta’dan Jack’i etkilemesini istediğini Jack’in bilmemesi filme ayrı bir boyut kazandırıyor. Lucetta’ysa kendisine düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyor.

Lucetta rolünde ünlü oyuncu Milla Jovovich’i izliyoruz. Ünlü oyuncu karakteri şöyle açıklıyor: ”Lucetta bir yandan bir çocuk gibi. Çok masum. Ancak cinselliğini dizginleyemeyen bir yanı da var.”

Lucetta hayatını yaşarken Stone hapishanede dinsel içerikli bazı yayınları okuduktan sonra ruhani bir değişim geçiriyor.

Edward Norton giderek daha da içine kapanan mahkum Stone rolünde başarılı bir oyunculuk sergiliyor. Amerika’nın Sesi’ne konuşan Norton canlandırdığı karakterlerin kendi kişiliğini yansıtmadığını söyledi: ”Oynadığım karakterlerin kendi deneyimlerimle ilgisi yok. Ancak kendimi başkalarının yerine koymak benim için son derece kolay.”

Filmde hiçbir karakter günahlarından kaçmayı başaramıyor. Sonunda Jack ve Stone arasındaki mücadelede durum tersine dönüyor. Jack kontrolünü yitirirken Stone içindeki dengeyi bulmayı başarıyor.

John Curran’ın yönettiği ”Stone” güçlü oyuncuları ve olağanüstü sinematografisi yılın dikkati çeken Hollywood filmleri arasında.

XS
SM
MD
LG