Erişilebilirlik

Rıza Sarraf’ın ABD’de Cezaevi Turu Sürüyor


New York’ta hakim karşısına çıkarılması beklenen Rıza Sarraf’ın dört gün kaldığı Atlanta cezaevinin ardından ABD’nin orta bölgelerinde yer alan ve New York’a yaklaşık 2400 kilometre uzaklıkta bulunan Oklahoma eyaletinin ‘Oklahoma City’ cezaevine nakledildiği öğrenildi.

Sarraf, geçtiğimiz ay Miami’de tutuklanmasının ardından 31 Mart’ta mahkemeye başvurup kefalet talebinden vazgeçmiş ve davanın asıl görüleceği yer olan New York’a naklini istemişti.

Sarraf’ın talebini değerlendiren Miami Federal Mahkemesi, Sarraf’ın New York’a sevkine karar vermiş ve Sarraf geçtiğimiz hafta başında ABD’de mahkumların sevkiyle sorumlu güvenlik birimlerine (US Marshals) teslim edilmişti.

Son durak Oklahoma City



Uçak filosu da bulunan ve ABD içinde bazı mahkumların sevkini havayolu aracılığıyla sağlayan US Marshals, Sarraf’ın Miami’deki cezaevinden New York’a naklinin diğer tutuklularla birlikte otobüsle yapılmasına karar vermiş ve Sarraf geçtiğimiz hafta başı Miami cezaevinden alınarak, önce Florida eyaletine bağlı Tallahassee cezaevine nakledilmişti. Tallahassee cezaevinde iki gece kalan Sarraf, ardından Georgia eyaletinin Atlanta kentindeki cezaevine götürülmüştü. Atlanta cezaevinde dört gece kalan Sarraf’ın son cezaevi durağı ‘Oklahoma’ City cezaevi oldu.

Mahkeme günü hala belirsiz



Amerika’nın Sesi’nin Sarraf’ın New York’a naklinin ne kadar süreceği ve New York’a gelmeden hangi cezaevlerine kalacağı konusunda son gelişmelerle ilgili görüşlerine başvurduğu, ‘New York Güney Bölgesi’ savcılık yetkilileri, “Sarraf’ın New York’a sevk işleminin ne kadar süreceği konusunda zaman vermek doğru değil. Hangi eyaletlerde hangi cezaevlerinde kalacağı konusunda bir fikrimiz yok. Bu sevk işlemi başka bir Amerikan federal kuruluşu olan US Marshals’ın ulaştırma planlamasına göre düzenleniyor. Yetki onların, New York’a getirildikten sonra derhal mahkemeye çıkaracağız,” diye konuştular.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG