Erişilebilirlik

Rio’da Olimpiyat Heyecanı Sona Eriyor


Rio Olimpiyatları bugün düzenlenecek kapanış töreniyle sonra erecek.

Amerikalı jimnastikçi Simone Biles Olimpiyatların kapanışında Amerikan bayrağını taşıyacak. Olimpiyatlarda 4 altın bir de bronz madalya kazanan Biles kararı “inanılmaz onur” sözleriyle niteledi.

Bu arada Amerikalı yüzücü Ryan Lochte abartılı açıklamaları için üzgünüm dedi. Yalan söylemediği konusunda ısrar etse de “üzgünüm, Brezilya bunu haketmedi” dedi.

Lochte, bir soygunun kurbanı olduğunu söylemiş, silahlı kişilerin parasını istediğini belirtmişti. Takım arkadaşı Gunnar Benz ise görevlilerin kendilerine çalılıkların arkasında idrarlarını yaptıktan

ve Lochte duvardaki reklam posterini yırttıktan sonra yanlarına geldiğini söyledi.

Bu arada Brezilya futbol takımı final maçında Almanya’yı yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Böylece Brezilya futbolda Olimpiyat altını kazanmış oldu.

Amerika bayan basketbol takımı da finalde İspanya’yı 101-72 yenerek 6. kez ardarda altın madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar voleybolunda Çin altın madalyayı kazanırken, kanocu Isaquias Queiroz aynı oyunlarda 3 madalya kazanan ilk Brezilyalı oldu.

2020 Olimpiyatları Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekleştirilecek. 2013’te İstanbul’u geride bırakarak bu hakkı kazanan Tokyo, o yıldan buyana Olimpiyatlar için hazırlanıyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG